Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Novomeški košarkarji dosegli izjemno pomembno zmago

Piše: STA

Čas objave:
03.03.2019 08:30

Košarkarji Krke so zabeležili izjemno pomembno zmago, ki jih ohranja v igri za obstanek v ligi Aba. V 20. krogu so pred domačimi gledalci premagali drugouvrščeno Cedevito z 82:71.

Novomeščani, ki so zmagali sicer le šestkrat, a imajo zdaj skalpe kar treh ekip, ki so uvrščene med prve štiri v ligi Aba (Partizan, Budućnost, Cedevita), bodo v naslednjem krogu gostovali pri Ciboni, v zadnjem nastopu pa jih doma čaka Petrol Olimpija.

Zadnje mesto, na katerem je pred še neodigrano tekmo 20. kroga, gostovanjem pri FMP, Petrol Olimpija, pomeni izpad v ligo Aba2, predzadnje pa vodi v razigravanje z drugouvrščeno ekipo iz lige Aba 2, sarajevskim Sparom ali MZT iz Skopja.


Krka je odigrala eno najboljših partij v sezoni, predvsem pa je imela v svojih vrstah izjemno razpoloženega Dominika Mavro, ki je dosegel kar 35 točk. Cedevito, ki se v zadnjih krogih poteguje za drugo mesto po rednem delu oziroma za prednost domače dvorane v polfinalu, je v drugi četrtini nadigrala s 26:12, v drugem delu pa je prednost suvereno zadržala.

Najvišjo razliko je imela v 30. minuti, ko je Mavra zadel svojo 26. točko (64:51), dve zlata vredni točki pa je zapečatila v 38. minuti, ko je Paolo Marinelli zadel svoj prvi koš za 75:65.

Mavra je trojke metal 6:9, za dve točki 6:8, ob tem pa je imel še pet podaj in tri skoke (indeks 37). Dvomestni številki sta imela še Jure Balažič (12 točk) ter Marko Jošilo (11 skokov), med strelce pa se je vpisalo deset domačih igralcev.