Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Podčetrtek/Novo mesto

Novomeški košarkarji zmagali v Podčetrtku

Piše: STA

Čas objave:
05.12.2019 01:59

Košarkarji Krke so na gostovanju v Podčetrtku zabeležili četrto zaporedno zmago v 1. SKL in se povzpeli na izkupiček 6-3, Terme Olimia pa tudi po devetem nastopu ostajajo brez uspeha.Košarkarji Krke so v 10. krogu 1. SKL premagali Terme Olimia Podčetrtek z 88:60 (20:19, 40:32, 67:45).

Čeprav se je tekma v Podčetrtku včeraj končala s podobno razliko kot prva v Novem mestu (+ 31), je bil tokratni obračun precej bolj izenačen. Gostje so najvišjo razliko postavili prav pri končnem izidu 88:60.

Pred tem so se gostitelji relativno uspešno upirali. Po prvih desetih minutah so zaostajali le za točko, ob odmoru pa je bila razlika osem točk. V drugem polčasu so gostje zaigrali nekoliko trše, dobili tretji del s 27:13 in rešili vprašanje o zmagovalcu.

Prvi strelec tekme je bil izkušeni domači branilec Nejc Strnad (19 točk), pri gostih pa se je izkazal Marvin Jones, ki je zbral 18 točk in 12 skokov.

Tekmovalci Term Olimia so v naslednjem krogu prosti, tako da bodo naslednjo tekmo igrali šele 21. decembra doma proti Hopsom, Krka pa bo 11. decembra gostila vodilno Koper Primorsko.

Bojan Lazić, trener Terme Olimia Podčetrtka:
"Čestitam Krki za zasluženo zmago. Prvi polčas smo odigrali odlično, začetek drugega polčasa pa je bil za nas porazen. Izgubili smo preveč žog. Z današnjo tekmo pa smo pokazali, da se lahko tudi delno kosamo z močnejšimi ekipami."
Vladimir Anzulović, trener Krke:
"Čestitke Podčetrtku za pošteno igro. Mislim, da smo danes zasluženo zmagali in upam, da smo uspeli ohraniti nekaj moči še za tekmo v soboto."