Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Radovljica

Novomeški odbojkarji blesteli na gostovanju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.11.2012 22:24

Odbojkarji Uka Krope so v 8. krogu 1. DOL Radenska Classic izgubili proti Krki z 2:3 (-20, 23, -15, 15, -8).

Dvoboj začelja so dobili Novomeščani, ki so v tesni bitki za dragocene točke slavili v Radovljici proti Kropi. Gosti so tako prišli do letošnje četrte medsebojne zmage, skupno pa druge v prvenstvu, Kroparji pa so osvojili drugo prvoligaško točko, še vedno pa ostajajo brez zmage.

Neodločnost v napadu se je gostiteljem v uvodu maščevala. Novomeščani so podarjeno izkoristili in odšli na prvi tehnični odmor z lepo prednostjo (8:2). Odmor so Kroparji bolje izkoristili, zaostanek pa prepolovili (6:9). Preblisk je bil na žalost maloštevilnih domačih navijačev kratek. Gostje so spet hitro prevzeli pobudo in se na drugem tehničnem odmoru lepo oddaljili (16:9). Po drugem odmoru so Kroparji manj grešili, se nekajkrat približali na štiri točke zaostanka, bližje pa jih Novomeščani niso pustili. Z blokom Domna Kosa so prišli do zmage v uvodnem nizu.


Na začetku drugega niza so se gostitelji pokazali v povsem drugačni luči, brez začetnih napak, kar jim je prineslo prednost na prvem tehničnem odmoru (8:6). Po odmoru je sledil preobrat in delni izid 4:0 za goste. Kroparji so hitro ujeli priključek in na 17. točki izid izenačili, zapored dosegli še štiri točke ter drugi niz zaključili zmagovalno. Tretji niz je bil za Kroparje usoden že na samem začetku, saj so hitro zaostali za šest točk (1:7). Gostov visoka prednost niti v enem trenutku ni uspavala, tako da so zlahka prišli do vodstva v nizih z 2:1.

Kljub nemoči v tretjem nizu Kroparji še niso izgubili upanja na prvo letošnjo zmago. Gostje so sicer povedli z 1:0, nadaljevanje pa je bilo povsem v znamenju gostiteljev, ki so s tem izsilili peti niz. Odločilni niz so bolje začeli odbojkarji Krope (1:0, 2:1), a neodločnost v napadu jih je hitro oddaljila od tekmecev (2:6). Tudi v nadaljevanju so domači slabo realizirali napade, kar jih je stalo zmage.