kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krki za zmago zmanjkalo nekaj športne sreče

Piše: MRK Krka, R.P.J.

Čas objave:
08.12.2019 07:35

Dvorana Marof je bila v soboto prizorišče tekme 13. kroga v ligi NLB, kjer so izbranci trenerja Romana Zarabca gostili velenjsko Gorenje, ki je iz Novega mesta odšlo bogatejše za dve točki. Kljub temu, da so Krkaši nudili dostojen odpor gostom vse do samega zaključka izredno dinamične in izenačene tekme, so bili gostje v zadnjih minutah bolj zbrani in tekmo dobili s 33:37 (16:18).

mrk-krka, rokomet, rokometaši-krke
MRK Krka
Foto: MRK Krka

Rokometaši Krke in gostje iz Šaleške doline so uvodoma prikazali izenačeno predstavo, prvo resnejšo prednost pa so si Velenjčani priigrali po treh zaporednih golih v drugi polovici prvega polčasa, a so Dolenjci hitro ujeli priključek, na glavni odmor pa odšli z dvema zadetkoma zaostanka. Krkaši so tudi v nadaljevanju držali korak z Gorenjem in po izredno borbeni in taktično podkovani igri uspeli izenačiti na 23:23 in bili vse do 54. minute v tesnem koraku z Velenjčani, ki so v samem zaključku srečanja izkoristili izključitev Krkinega kapetana Jana Irmana in tehtnico prevesili v svojo korist. Tekma se je končala v korist Gorenja, ki je prišlo do devete zmage v prvenstvu, za Krko pa je bil to osmi poraz. Pri domačih je bil s sedmimi goli najboljši Andraž Kete, pri gostih pa je petnajst zadetkov dosegel Matic Verdinek, ki je bil po mnenju obeh trenerjev tudi najboljši igralec na tekmi. Novomeščani bodo v naslednjem krogu gostovali v Kopru, zadnja domača tekma v letošnjem letu pa jih čaka tik pred božičnimi prazniki, ko bodo gostili zasedbo RK Celje Pivovarna Laško.

mrk-krka, rokomet, rokometaši-krke
MRK Krka
Foto: MRK Krka

Izjave po tekmi:
Roman Zarabec, trener Krke: » Čestitam fantom za borbo. Priznati moram, da smo naredili nekaj napak, ampak vse ključne napake so bile v prid Velenju, mi pa smo bili tukaj nemočni. Rezultat bi lahko bil ugodnejši, a menim, da je k temu botrovala tudi višja sila. Še enkrat bi pohvalil vse fante in jim čestital za borbenost, poudaril bi še, da nam je zmanjkalo na koncu nekaj športne sreče«.

mrk-krka, rokomet, rokometaši-krke
MRK Krka
Foto: MRK Krka

Zoran Jovičič, trener Gorenje: «Vedeli smo, da v Novem mestu ne bo lahka tekma. Krka igra hiter rokomet, vendar smo mi vseeno dobili preveč lahkih golov, poznala pa se nam je tudi odsotnost nekaterih igralcev. Čestitam fantom za zmago«.
13. krog liga NLB, dvorana Marof- sodnika: Humek in Škvarč

mrk-krka, rokomet, rokometaši-krke
MRK Krka
Foto: MRK Krka

Statistika:
MRK Krka: Kete 7 (3), Bevec 6, Irman 5, Jakše 4, Batagelj 4, Kukman 3, Rašo 2, Matko 2, Hvastija, Windischer, Avsec, Klemenčič, Brajer, Urbič, Pršina, Majstorović. Trener Roman Zarabec.
RK Gorenje: Verdinek 15 (6), M. Kavčič 6, A. Kavčič 5, Celminš 3, Okleščen 2, Haseljić 2, Miklavčič 2, Mazej 2, Drobež, Husejnović, Grmšek, Taletović, Levc, Šol, Bojanić. Trener Zoran Jovičič
Sedemmetrovke: Krka 6 (6), Gorenje 6 (6).
Izključitve: Krka 10, Gorenje 8 minut.

mrk-krka, rokomet, rokometaši-krke
MRK Krka
Foto: MRK Krka