požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Šport Novo mesto

NTK Krka s tremi ekipami v slovenskih ligah

Piše: R.K.

Čas objave:
08.10.2021 07:00

V soboto se začenja jesenski del slovenskih namiznoteniških lig v sezoni 2021/2022. Vodstvo kluba NTK Krka se je odločilo, da bodo v letošnjem ligaškem tekmovanju nastopile kar tri ekipe iz kluba z več kot 70-letno tradicijo neprekinjenega igranja.

Prva moška vrsta NTK Krka Novo mesto bo zaigrala v nekoliko spremenjeni postavi. Čeravno je za Tilnom Novakom operacija hrbtenice, ga je vodstvo kluba vseeno postavilo v prvo moštvo, ob njem pa bodo zaigrali še Aljaž Šmaljcelj, Neven Karković in Matej Mamut, registrirani za prvo ekipo so še Luka Vranc, Alen Bečirović, Žan Vidmar in Amadej Rešetič. Prva ekipa bo v prvem krogu najmočnejše državne lige igrala v domači dvorani v Drgančevju proti NTD Kajuh Slovan. Na tekmah bo ekipo spremljal Ivan Kapš.

Po desetletjih odsotnosti v konkurenci ženskih ekip, vrsta novomeških deklet je nastopila v sezoni 1978 – 1979 1. SNTL in zasedla deseto mesto, je dozorel čas za nadarjeno vrsto mladih krkašic. Nastopile bodo v 1. SNTL, to soboto pa bodo igralke Kim Kastelic, Tija Kastelic, Ana Blatnik in Lara Šenica svoj ekipni krst v državni ligi doživele pri vrstnicah NTK Letrika iz Šempetra pri Gorici. Na tekmah bo ekipo spremljala trenerka Manca Fajmut oz. Marjan Kastelic.

NTK Krka Novo mesto bo imela v državnem ekipnem prvenstvu v tej sezoni še eno ekipo, in sicer v moški 3. SNTL. Vodstvo je med kandidati določilo, da bodo barve mesta ob Krki v tej konkurenci zastopali Matic Vertuš, Janez Jedlovčnik, Žiga Vidmar in Beni Bećirović. Gre za mlado ekipo, ki je na nekaj zadnjih turnirjih opozorila z dopadljivo, borbeno igro, nastopi v tej ligi pa bodo krkašem omogočili nove prepotrebne dvoboje na njihovi športni poti. Na tekmah bo ekipo spremljal Dane Šarlah.