Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

NTK Krka v svojih vrstah pozdravila evropskega prvaka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.09.2015 20:24

Darko Jorgić je v Novo mesto pripeljal naslov evropskega prvaka. Poletno obdobje je bilo še kako plodno za novomeški NTK Krka, ki se lahko pohvali, da v novo sezono vstopa z evropskim prvakom v svojih vrstah. Za to je poskrbel Darko Jorgić, ki je v Bratislavi prišel do zmage v konkurenci dvojic skupaj z Denijem Kožulom.

58. mladinsko evropsko prvenstvo je slovenska odprava sicer začela z bronasto kolajno mladinske ekipe v postavi Jorgić, Kožul, Tom Šfiligoj in Erik Paulin. Ekipna kolajna je v očeh selektorjev, ki so v razvoj lokalnega namiznega tenisa vpleteni že mnogo let, najbolj vredna, zato so mladinci preostanek prvenstva odigrali povsem razbremenjeno.

Jorgić je med posamezniki obstal v četrtfinalu, ob tem pa sta Kožul in Šfiligoj osvojila končno 9. – 16. mesto, kar nas je postavilo ob bok največjim evropskim velesilam.

Prav s tem poslanstvom je pred leti v Novem mestu zaživel Namiznoteniški trening center Slovenije, kjer igralci iz vse Slovenije pod vodstvom Jožeta Urha neumorno nadlegujejo 4 centimetrov velike plastične žogice. S 1. septembrom se je NT center preselil v prostore ŠRC Otočec, kjer so pogoji za trening zares vrhunski, trenerski ekipi sta se priključila Andreja Ojsteršek Urh in dolgoletni reprezentant Saš Lasan, dom pa je v dolenjski prestolnici našlo 5 novih igralcev, med njimi tudi član NTK Krka Tilen Cvetko.

Kuliso nad evropskim prvenstvom v Bratislavi sta vrgla prav Jorgić in Kožul, ki sta v finalu povsem nevtralizirala odlična švedska igralca in na veselje vse slovenske namiznoteniške druščine poskrbela, da je v ogromno hokejski areni zaigrala Zdravljica.


V Sloveniji je junake na sprejemu z nagovorom in darilom presenetil legendarni Iztok Čop, po nekaj dneh počitka pa je že sledil skok v vsakodnevno rutino. Jorgić, Peter Hribar, Tilen Novak in Aljaž Šmaljcelj so avgusta za dva tedna odpotovali tudi na Kitajsko, kjer so pod vostvom Ojsteršek Urhove in kitajskih trenerjev pilili formo pred novo sezono.

Le-to je odlično začel Hribar, ki je osvojil 1. mladinski odprti turnir RS v sezoni 2015/2016 in v finalu ugnal člana bronaste ekipe Paulina ter s tem napovedal, da se nam v prihodnjih letih obeta hud boj za mesto v članski reprezentanci, ki se te dni mudi na članskem evropskem prvenstvu v ruskem Jekaterinburgu. Bojan Tokić je moral zaradi poškodbe komolca nastope odpovedati, zato pa je na članskih EP-jih debitiral Jorgić, ki je v ekipnem delu ob Janu Žibratu in Kožulu Sloveniji priigral največ zmag in potrdil, da gre za redkovidenega talenta.

Kmalu bo šlo zares tudi v državni ligi. Branilci naslova (Uroš Slatinšek, Neven Karković, Jorgić in Novak) napad na tretji zaporedni naslov začenjajo doma proti ekipi NTK Krka II (Hribar, Cvetko, Aljaž Šmaljcelj), ki si je lani z zmago v 2. SNTL izborila napredovanje med elito.