zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Otočec

Od veselja do solzic razočaranja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.04.2016 16:35

V veliki športni dvorani na Otočcu smo gledali kakovosten namizni tenis – Predtavniki novomeške NTK Krka odigrali v skladu s pričakovanji.

Včeraj popoldan se je v športnem centru na Otočcu končalo četrtfinalno tekmovanje osnovnih šol. Udeležilo se ga je nekaj več kot 60 udeležencev, ki so se kvalificirali na območnih prvenstvih. Srečanje osnovnošolcev, med katerimi je večina članov posameznih slovenskih klubov, je dobro organiziral NTK Krka. Vodja tekmovanja Uroš Slatinšek je dokazal, da je tako kot za zeleno mizico odličen tudi v vlogi organizatorja, pri tem pa mu je s svojimi izkušnjami obilo pomagal neumorni Jožko Omerzel, ki je brez najmanjše napake uspel voditi organizacijsko zelo težak turnir.

Škoda, ker si zanimivih bojev ni ogledalo več obiskovalcev. Videli bi odlične namiznoteniške poteze, pri najmlajših doživeli vzklike veselja ob prvih zmagah, solzice tistih, ki so izgubili, predvsem pa vedenje najmlajših: očitno v slovenskih namiznoteniških klubih z mladimi delajo odlično tudi na polju samo in spoštovanja nasprotnikov, saj bi skoraj vsem lahko podelili pokal za fer plej. Lepo je bilo gledati najmlajše, kako so čestitali boljšim, bodrili slabše od sebe in znali priznati točko nasprotniku, ko jo je spregledal sodnik.
Rezultati - POSAMEZNO DEČKI: 1-5, B: 1. Jani Retelj, OŠ Drska), 2.Maj Guček, OŠ Dragomelj, 3. David Grad, OŠ Dragomelj, 4. Marko Retelj, OŠ Drska.

POSAMEZNO DEKLICE: 6-9; C1: 1. Eva Šobar, OŠ Frana Albreht, 2. Živa Markič, OŠ Rodica, 3. Valentina Vizjak, OŠ Vižmarje Brod, 4. Tija Struhar (OŠ Drska).
POSAMEZNO DEKLICE: 1-5; A1: 1. Neža Pogačar Žun, Oš Vodice, 2. Kim Kastelic, OŠ Otočec, 3. Lara Janežič, OŠ Božidar Jakac, 4. Enya Moltara, OŠ Božidar Jakac.

POSAMEZNO DEČKI: 6-9, C: 1.Luka Uranič, OŠ Stranje, 2.Ruben Furlan, OŠ Kette Murn, 3. Mark Šporar, OŠ Venclja Perka, 4. Vid Zabukovec, OŠ Šmarjeta.
ABSOLUTA KATEGORIJA: A1: 1. Katarina Stražar, OŠ Preserje, 2. Živa Staniš, OŠ Šmihel, 3. Lara Opeka, OŠ Maksa Pečarja, 4. Nika Kobetič, OŠ Rodica.
ABSOLUTNA KATEGORIJA: A: 1. Rok Trtnik, OŠ Kašelj, 2. Taj Lavrič, OŠ Jože Moškrič, Mitja Omerzel, OŠ Center, Tilen Šalja (OŠ Mengeš.
EKIPNO: 1. mesto OŠ Jože Moškrič

Komentar vodja tekmovanja Uroša Slatinška: “Kim Kastelic, igralka NTK Krka, ki veliko obeta, je izgubila le en dvoboj. Vid Zabukovec ima velik zagon na treningih in kaže napredek vsak teden. Živa Staniša je še vedno v formi, ki jo je kazala na državnem prvenstvu konec tedna. Uspelo ji je osvojiti 2. mesto. Mitja Omerzel načrtovano dviguje formo, ki jo bo potreboval ta konec tedna, ko bo naskakoval medalje na državnem prvenstvu za mlajše kadete, ki bo to soboto na Otočcu. Premagal je bronastega kadeta Tilna Šalja v borbi za tretjo mesto in tako prejel medaljo. Od Krkašev so nastopili še Martin Oberč, Lana Slatinšek in Domen Zupančič. Iskreno se zahvaljujem Jožku Omerzelu. Brez napake je pomagal izpeljati organizacijsko zelo težak turnir.”