Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Maribor

Odbojka: Razmišljati moramo le o sebi

Piše: Radio Krka/OZS

Čas objave:
23.06.2015 15:06

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je zbrala na pripravah pred tekmami evropske lige, ki se bodo z obračunoma proti Turčiji začele 11. in 12. julija v Samsunu. Naši odbojkarji se bodo vse do odhoda v Turčijo pripravljali v Mariboru, selektor Andrea Giani pa bo v tem obdobju največ časa namenil tehničnim elementom in iskanju taktičnih rešitev.

(Foto: OZS)
Za slovenskimi odbojkarji, ki so si konec meseca maja uspeli priigrati še peti zaporedni nastop na evropskem prvenstvu in tako izpolnili prvega od treh zastavljenih ciljev, je dva tedna počitka, teden dni pred zborom v Mariboru pa so igralci že začeli z individualnimi treningi. »Za nami je bila dolga in naporna sezona in težki kvalifikacijski tekmi proti Portugalcem, na katerih smo dali vse od sebe. Počitek nam je zato zares koristil in vsaj zase lahko rečem, da sem se v dveh tednih dobro spočil. Prejšnji teden smo sicer že začeli z individualnimi treningi in si s tekom in fitnesom nabirali osnovno kondicijo, a ni bilo preveč naporno,« je o času med dvema reprezentančnima akcijama spregovoril Mitja Gasparini.

Italijanski strokovnjak na slovenski klopi, Andrea Giani, si je načrt priprav in dela na treningih začrtal že po tekmah s Portugalsko in poudaril, da bo velik del drugega pripravljalnega obdobja namenil delu s posamezniki in skušal izboljšati nekatere tehnične elemente. Obenem reprezentanco čaka tudi veliko uigravanja, Gasparini pa dodaja, da se bodo znotraj ekipe posvečali predvsem samim sebi: »Nadaljevati moramo tam, kjer smo končali in nadgrajevati našo igro. Za zdaj želimo razmišljati le o nas samih, delu na treningih in naši igri, manj pa o nasprotnikih. S slednjimi se bomo ukvarjali tik pred tekmami. Razpored je, kakršen je in menim da to, s kom igramo in kdaj, ne sme imeti kakšnega posebnega vpliva. Vsaka tekma je poglavje zase in na vseh moramo igrati kar se da dobro. Zavedamo se, da je naša skupina težka, po mojem mnenju precej težja od skupine A, a cilj je jasen. Premagati bo treba vsakogar.«

V evropski ligi bodo slovenski odbojkarji torej igrali v skupini B, skupaj s Turčijo, Hrvaško, Belorusijo, Romunijo in Grčijo ter se skušali prebiti na zaključni turnir najboljše četverice, na njem pa nato iskali tako želeno uvrstitev v svetovno ligo.
Reprezentanca bo na prvi tekmi v Turčijo odpotovala 7. julija, 18. in 19. julija bo v Mariboru gostovala Hrvaška, 24. julija pa bodo Slovenci odšli v Belorusijo (tekmi proti Belorusiji bosta v Brestu in ne v Minsku, kot je bilo sprva načrtovano), kjer bodo ostali vse do 29. julija, ko se bodo odpravili v Romunijo. Tam jih prva tekma čaka 31. julija, druga pa 1. avgusta, v zadnjem krogu rednega dela lige pa bodo naši odbojkarji v Mariboru gostili Grke (8. in 9. avgusta).

Seznam reprezentantov, ki so na pripravah v Mariboru (14 igralcev):
Alen Pajenk, Alen Šket, Mitja Gasparini, Tonček Štern, Dejan Vinčić, Danijel Koncilja, Jan Klobučar, Jani Kovačič, Klemen Hribar, Jan Pokeršnik, Gregor Ropret, Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Uroš Pavlović.