sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport Ljubljana

Odbojka: štiri slovenske dvojice v boju za finale

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.08.2015 09:03

Na mednarodnem turnirju v odbojki na mivki, Ljubljana Beach Volley Challenge, so znani vsi polfinalisti.

Tako pri moških kot pri ženskah sta si nastop med najboljšo četverico zagotovila po dva slovenska para, ob naših odbojkarjih pa se bodo za zmago potegovali še Brazilca, Čeha, Avstralki ter Brazilki.

V prvem četrtfinalu sta v slovenskem obračunu slavili Tjaša Jančar in Nina Lovšin, ki sta z 21:17 in 23:21 premagali Nino Kontrec in Mojco Pene, nato pa za nasprotnici v polfinalu dobili Avstralki Johannah in Alice Rohkamper, ki sta odpravili Avstrijki Danielo Fankauser in Suzanne Kreuziegler. Brazilki Paulina Alves in Paula Hoffman sta brez težav prišli do zmage nad italijansko-nizozemskim parom Federica Tonon in Patricia Labee, saj sta tekmo dobili po vsega 34 minutah, z 21:15 in 21:4. Tretji četrtfinale med Eriko Fabjan in Moniko Potokar ter Ano Skarlovnik in Jeleno Pešić, ki se je odvijal pred polnimi tribunami na Kongresnem trgu, pa se je zaključil v prid Fabjanove in Potokarjeve, ki sta bili boljši s 17:21, 21:14 in 15:5.

»Ko sva se z Eriko dogovorili, da bova zaigrali skupaj, sploh nisva razmišljali o rezultatih. Začeli sva v Mokronogu, kjer nama ni šlo najbolje in tudi na državnem prvenstvu v Kranju sva izgubili v polfinalu. Vseeno sva imeli občutek, da igrava vse bolje in sva sproščeno začeli ta turnir. V skupini sva premagali obe tuji ekipi, v četrtfinalu pa nama je bilo težje. Osebno veliko raje igram proti ekipam, ki jih ne poznam, na tekmi proti Skarlovnikovi in Pešićevi pa sva čutili pritisk, ki sva se ga na srečo otresli. Po kakovosti smo na podobni ravni, odločala je dnevna forma, morda tudi nekoliko več želje, saj sva se želeli maščevati za poraz v Kranju. Menim, da nama bo jutri še lažje in da lahko prideva tudi do zmage. Še posebej pred tako srčnimi gledalci,« je po tekmi dejala Potokarjeva.

Češka odbojkarja na mivki, Jan Dumek in Robert Kufa, ki veljata za ena glavnih favoritov za zmago, v četrtfinalu nista imela težav z lanskoletnima finalistoma, Avstrijcema Michaelom Murauerjem in Florianom Schnertzerjem in sta z rezultatom 21:17 in 21:16 kot prva prišla do nastopa v polfinalu. Nejc Zemljak in Aljoša Urnaut sta bila na drugi četrtfinalni tekmi z 21:19 in 21:14 boljša od Danijela Pokeršnika in Zlatka Pulka, do polfinala pa sta prišla tudi Brazilca Marcio Gaudine in Marcus Borlini, ki sta z 21:16 in 21:19 odpravila Hrvata Filipa Silića in Ivana Željkovića. Zadnje mesto med najboljšo četverico sta si priigrala Jernej Potočnik in Simon Fruhbaher, ki sta bila uspešnejša od Jasmina Čuturića in Jureta Petra Bedrača.

»Vsaka tekma je bila težka, tako v skupini kot kasneje v četrtfinalu, a se nama je na koncu dobro izšlo. V najini igri je še nekaj stvari, ki jih lahko popraviva. Pozna se, da skupaj igrava zelo kratek časa, zato se nama neuigranost na trenutke tudi pozna. Kljub uvrstitvi v polfinale se z rezultatom ne obremenjujeva. Skušala bova igrati kar najbolje in uživati v izjemnem vzdušju, tukaj v Ljubljani,« je po uvrstitvi v polfinale dejal lanskoletni zmagovalec Nejc Zemljak.

Polfinalni obračuni se bodo na Kongresnem trgu začeli ob 10.30 uri, tekmi za tretje mesto bosta na sporedu ob 19. oziroma 20. uri, finala pa ob 21. in 22. uri.