zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Nyiregihazy

Odbojkarice odpirajo evropsko ligo s tekmo proti Madžarski

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.06.2016 16:00

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo danes začela nastope v skupini C evropske lige. Na prvem od dveh turnirjev se bo ob 18.30 v madžarski Nyiregihazy pomerila z domačo reprezentanco, ki je v skupini, v kateri sta še Romunija in Grčija, glavni favorit.

Kljub temu pa slovenski selektor Bruno Najdič ne meče puške v koruzo že pred turnirjem, še vedno meni, da so vse reprezentance, ki so sicer na kakovostni lestvici pred Slovenijo, premagljive in da ni nemogoče zasesti prvega mesta.

"V pripravah smo imeli nekaj težav, a to ne zmanjšuje našega optimizma. Če bodo moje varovanke prave, lahko premagajo tako Madžarke kot Romunke, ki so papirnate favoritinje. Zato je naš cilj zmagati na vsaki tekmi in se uvrstiti v polfinale lige," meni Najdič, ki se rezultatsko ne ozira na prijateljske tekme - Slovenke so vse štiri pripravljalne obračune tesno izgubile, prav tako pa ne objokuje, ker ne bo mogel računati na vse najboljše slovenske igralke.

Še vedno meni, da so za reprezentanco pomembnejše septembrske kvalifikacije za evropsko prvenstvo, do takrat pa mora vsaj okostje ekipe sestaviti iz igralk, ki so mu na voljo zdaj. Prav tako pa trdi, da nihče ne more jamčiti, da bi z vsemi najboljšimi igralkami enako delovala tudi ekipa.

Selektor Bruno Najdič o nastopi odbojkaric v Evropski ligi