Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Solun

Odbojkarjem še 4. zaporedna zmaga v svetovni ligi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.06.2016 18:59

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je drugi turnir svetovne lige v Grčiji začela z zmago. V Solunu so bili naši fantje s 3:0 (21, 16, 20) boljši od Katarcev. Varovanci Andree Gianija so imeli nekaj težav le v prvem nizu, ko so že zaostajali z 10:14, a so zatem hitro prišli do preobrata, do konca srečanja narekovali ritem igre ter se veselili še četrte zaporedne zmage.

Slovenija: Štern, Pajenk 6, Šket, Gasparini 13, Hribar, Vinčić 2, Štalekar, Koncilja 5, Klobučar, Kovačič, Ropret, Urnaut 12, Čebulj 12, Purić.

Katar: Georgiev, Mi. Stevanović 1, Ribeiro, Chigbo 2, Djukić 6, Ma. Stevanović, Ali, Waleed 9, Wadidi 3, Ivović 7, Ibrahim 4, Abunabot, Queiroz, Faye 3, Abdulrahman.

Slovenski selektor Andrea Giani je srečanje v Solunu začel s svojo standardno postavo, z Dejanom Vinčićem kot podajalcem, Alenom Pajenkom in Danijelom Konciljo kot blokerjema, s Tinetom Urnautom in Klemnom Čebulju na sprejemalskih mestih ter s prostim igralcem Janijem Kovačičem.

Tekmo so nekoliko bolj prepričljivo začeli naši odbojkarji, ki so sicer dobili tudi prvi obračun obeh novincev v svetovni ligi pred tednom dni v Ljubljani. Po vodstvu s 6:4, ko je Čebulj podelil blok najboljšemu odbojkarju Katarja Bojanu Djukiću, so tekmeci prišli do izenačenja na 7. točki. Po prvem tehničnem odmoru sta sledili dve seriji točk varovancev Roberta Piazze, ki so povedli z 11:8 in tudi že s 14:10, a je bil na 15. točki rezultat zopet poravnan. Koncilja je dobro serviral, delovati je začela slovenska obramba, v napadu pa sta bila nezaustavljiva Gasparini in Urnaut. Dobra igra je našim prinesla vodstvo z 21:18, a se Katarci niso predali in rezultat znižali na 22:21. Giani se je odločil za polminutni odmor, po njem pa nasprotniki niso več prišli do točke.

V drugem nizu sta ekipi dosegali točko po točko, v rahli prednosti pa so bili ves čas tekmeci, ki so svoje točke nizali s prodornimi napadi Bojana Djukića in Ilije Ivovića. V naši vrsti sta jim z enako mero vračala Urnaut in Gasparini, napaka tekmecev pa je Slovence, tako kot že v prvem nizu, na prvo tehnično prekinitev popeljala s točko prednosti. Dobri začetni udarci Gasparinija in borbena igra v obrambi Kovačiča sta našim prek napada Čebulja in dobre igre Pajenka ob mreži prinesla prvo večje vodstvo, z 11:8. Stik z Gianijevimi varovanci sta držala Mubarak Waleed in Djukić, blok slednjemu pa je našim ob drugi tehnični prekinitvi zagotovil prednost dveh točk. V nadaljevanju so katarski odbojkarji začeli grešiti v napadu, Roberto Piazza pa se je pri 21:16 odločil za drugi odmor. Ta ni prinesel preobrata, za zaključno žogo je z asom poskrbel Urnaut, Ivović pa je Slovencem z napako poklonil zmago s 25:16.

Tretji niz je z asom odprl Gasparini, tako kot že v obeh predhodnih setih pa si tudi nobena od ekip že na začetku ni uspela priigrati občutnejšega vodstva. Ritem igre so sicer narekovali naši odbojkarji, ki so za dve točki povedli pri 6:4 in pri 8:6, nato pa je začel delovati slovenski blok. Čebulj, Pajenk in Gasparini so namreč trikrat zapored zaustavili napade Katarcev, Koncilja pa je z dobrim servisom dosegel točko za 11:6. Tekmeci so se sicer približali na 11:9, a to ni zmedlo Gianijevih varovancev, ki so prednost hitro zopet povišali, na 16:11. Slovenci so vodstvo ohranili do končnice, Vinčić je še naprej dobro delil žoge svojim napadalcem, za 23. točko je bil znova neprebojen blok Čebulja in Pajenka. Vinčić je z varanjem poskrbel za prvo zaključno žogo, a so naši izkoristili šele četrto, ko je za 25:20 Waleed začetni udarec poslal izven igrišča.

Na drugi tekmi turnirja v Solunu slovenske odbojkarje čaka obračun s Portorikom, s katerim se doslej še niso srečali. Tekma se bo začela ob 17. uri.