Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Kranj

Odbojkarji klonili v Kranju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.12.2012 21:09

Odbojkarji Asteca Triglav so v tekmi 10. kroga 1. DOL Radenska Classic doma premagali Krko s 3:0 (22, 22, 14).

Astec Triglav je dobil izredno pomembno tekmo proti neposrednemu tekmecu za četrto mesto in uvrstitev v modro skupino. Krko je pred glasnimi navijači premagal še drugič v sezoni, še drugič pa ni imel lahkega dela. Dolenjci so se večji del prvih dveh nizov enakovredno kosali z gostitelji, da niso iztržili boljšega izida, pa sta krivi njuni končnici.

V uvodnem nizu je najprej kazalo, da ga bodo zanesljivo dobili Kranjčani. Na krilih razpoloženega Jureta Močnika so povedli s 7:3, a po drugem tehničnem odmoru je bil pogled na rezultat drugačen. Krkaši so namreč zaigrali bolje, vodili z 18:14 in videti je bilo, da bodo oni tisti, ki bodo dobili prvi niz. A s tem se domači niso strinjali, po dveh blokih in dveh napah gostov so ekspresno izenačili, Gregor Perhaj pa jih je z asom popeljal v vodstvo z 21:19. Ko je fantastični začetni udarec uspel še Močniku, je bilo jasno, da bodo v prednosti gostitelji.


V nadaljevanju si ni niti ena niti druga ekipa ni priigrala večje prednosti, še največ so bili pred končnico v prednosti gosti, ki so po asu Valentina Turka vodili z 20:17. A tudi to vodstvo jim ni zadostovalo. Kranjčani so po bloku Perhaja izenačili na 21:21, nato pa je odločilno točko v drugem nizu prav tako z blokom prispeval Rok Rezar. Napaka Luke Brulca je le potrdila nezbranost gostujoče ekipe v končnici.

Po porazu v drugem nizu se je Krka predala, tako da so domači predvsem po zaslugi Andreja Štembergarja Zupana, ki je bil s 16 točkami najučinkovitejši igralec tekme, zlahka prišli do maksimalne zmage.