atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

Odbojkarji Krke do zmage in obstanka v 1. A ligi

Piše: MOK Krka

Čas objave:
07.03.2021 10:28

Novomeščani po izgubljeni prvi tekmi, do prepričljive zmage na drugi, s čimer so izsilili tretjo tekmo, na tretji tekmi pa so zaostajali že z 1:2 v nizih, a se vrnili in prišli do zmage v petem nizu.

V tretji tekmi osmine finala sta se v Novem mestu pomerila Krka in Šoštanj Topolšica. V pravi odbojkarski poslastici, v katerem so odločile malenkosti, je zmagovalca dal šele peti niz, ki so ga dobili novomeški odbojkarji s 15:13. Novomeščani so si s to zmago priigrali napredovanje v četrtfinale prvenstva, hkrati pa so si zagotovili mesto v 1. A ligi za naslednjo sezono. V dresu domačih sta bila izjemna Pulko (26) in Travnik (21), pri gostih pa sta bila najuspešnejša Robida (16) in Trobiš (14).

1/8 finala, 3. tekma
Krka - Šoštanj Topolšica
3:2 (15:25, 25:17, 22:25, 25:22, 15:13)

Športna dvorana Marof, Novo mesto, 6. marec 2021. Sodnika: Markelj Blaž, Milojevič Mihajlo.
Krka: Hafner 3, Erpič 12, Borin (L), Štefanič M., Travnik 21, Kožar, Pulko 26, Hodžič Šlejkovec Din, Jaklič (L), Renko 7, Koncilja 4. Trener: Tomislav Mišin.
Šoštanj Topolšica: Trobiš 14, Pitakoudis 10, Robida 16, Lazar 11, Volovlek, Rotar 12, Pavič, Sidiropoulos 4, Menih (L), Ramšak, Koren, Fužir 8.

Nervozo ob začetku te pomembne tekme so hitreje prebrodili gosti. Z nekaj zanesljivimi napadi Trobiša in Rotarja so prišli do prednosti s 13 proti 9, zato je s polminutnim odmorom reagiral domači trener Mišin. Tudi v nadaljevanju so imeli novomeški odbojkarji preveč težav na sprejemu, da lahko konkurirali razigranemu tekmecu. Po dveh neizsiljenih napakah na domači strani je bil rezultat že 13:22 v korist gostov, s čimer je bilo že jasno, da bo prvi niz pripadel zmagovalcem 1. B lige. Z uspešnim blokom ga je zaključil Rotar (15:25).

V drugi miz je Krka vstopila nekoliko odločneje. Na mestu podajalca je priložnost namesto Kožarja dobil Hafner, domači so dvignili uspešnost sprejema in igra stekla. Po uspešnem napadu Travnika ter bloku Pulka so pobegnili na 12:8. Šoštanjčani so za trenutek prekinili nalet, a Pulko je z asom domače znova povedel na štiri točke prednosti, gostujoči trener Kedačič pa je bil primoran vzeti še drugi odmor. Domači se niso dali motiti, gostom pa želenega učinka niso prinesle niti menjave. Krkaši so visoko prednost mirno zadržali do konca niza, odločil pa ga je Koncilja z uspešnim blokom za 25:17.



V tretjem nizu so pobudo prevzeli gosti. Na mestu korektorja je vstopil Robida in vnesel nekaj živahnosti. Krkašem je na začetku niza manjkalo nekaj natančnosti v napadu, zato so se znašli v zaostanku štirih točk, nato pa so po polminutnem odmoru na dober servis Koncilje reagirali s štirimi zaporednimi točkami in izenačili na 11. Izenačen osrednji del niza se je prevesil v nervozno končnico, v kateri pa so se bolje znašli gosti. Uspešnemu napadu Robide je sledila napaka domačinov za prednost gostov s 23:19. Krkaši so uspeli ubraniti dve zaključni žogi gostov. Gostujoči trener Kedačič je v pravem trenutku z odmorom prekinil domači nalet, niz pa je takoj zatem z močnim napadom zapečatil Trobiš (22:25).

Četrti niz je bil zrcalna slika tretjega, tokrat v korist Krke. Gledali smo lepo in borbeno igro na obeh straneh. Večji del niza je bilo izenačeno. v končnici pa so domači odbojkarji pokazali več zbranosti. Po napadu Travnika domači v zaključek niza vstopili s štirimi točkami prednosti. Goste je v igri ohranjal Fužir, ki je do konca niza poskrbel za tri točke, najbližje, na točko zaostanka, pa so Šoštanjčani prišli po asu Rotarja. Pulko je Krki z blokom priigral prvo zaključno žogo. Trobiš je Šoštanjčane ohranil v igri, a ti so že v naslednji potezi zgrešili servis, kar je pomenilo, da bo zmagovalca določil peti niz.

Peti niz je bil prava poslastica, saj je postregel z izjemnimi potezami na eni in na drugi strani, zmagovalca pa so določile malenkosti. V uvodnem delu so domači odbojkarji poskrbeli za nekaj udarnih blokov, gostujoči voz pa sta vlekla predvsem Trobiš in Robida. Na menjavo polja so po asu Koncilje z minimalno prednostjo odšli Novomeščani. Šoštanjčani so po asu Pitakoudisa ter bloku Robide poskrbeli za preobrat in povedli z 11:9. Pulko je odgovoril z dvema zaporednima točkama in poskrbel za izenačenje. Varovanci Zorana Kedačiča so storili še dve napaki, zato je reagiral s polminutnim odmorom. Rotar in Trobiš sta nato poskrbela za izenačenje na 13. Izvrstni Pulko (6 točk v petem nizu, skupno 26) je domačim priigral prvo zaključno žogo, v naslednji akciji pa je napad Robide končal zunaj igralnega polja in slavje Krke se je pričelo (15:13).

Izjavi:
Grega Erpič, Krka (kapetan):
"Morda nisem pričakoval takšne končnice. Vsi skupaj smo upali na bolj gladko zmago. Ampak odvilo se je, kot se je. Tekma je bila res težka predvsem za glavo, odločale so malenkosti. Na koncu je pomembno, da nam je uspelo. Res sem srečen, da se je razpletlo kot se je, saj je takšne tekme najtežje igrati. Gostom čestitam za prikazano igro, kaj lahko bi se obrnilo v njihovo korist, kot pa sem dejal smo vsi skupaj veseli te zmage in dejstva, da Krka še naprej ostaja med slovensko odbojkarsko elito."

Denis Robida, Šoštanj Topolšica (kapetan):
"Sezona je bila res dobra. Dosegli smo veliko zmag, nanizali dobre igre. Tudi v današnji dvoboj smo prišli dobro pripravljeni, z veliko željo, motivacijo. Na koncu lahko rečemo, da je odločila ena sama žoga. Če bi se obrnila v našo korist, bi bil rezultat drugačen. Po celi sezoni se je res težko znajti v situaciji, ko ena žoga odloča o naši prihodnosti. Nimamo kaj, gremo dalje z dvignjeno glavo."