Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Odbojkarji Krke do zmage na prvi tekmi 1/8 finala prvenstva

Piše: R.K.

Čas objave:
18.03.2022 07:00

Odbojkarji Krke so v prvi tekmi osmine finala upravičili vlogo favorita in s 3:1 odpravili gostitelje, ekipo Fužinar SIJ Metal Ravne.

Korošci, prvaki 1.B lige, so tekmo odlično odprli in prepričljivo dobili prvi niz, nato pa so vajeti v svoje roke vzeli Novomeščani zanesljivo dobili naslednje tri. V dresu Krke sta bila izvrstna Pulko (24 točk) in Peterlin (19), pri domačinih pa je bil najbolj razpoložen Makaš (13). Povratna tekma bo v soboto ob 20. uri v novomeški dvorani Marof.

Sportklub prva odbojkarska liga, 1/8 finala, prva tekma.

Fužinar SIJ Metal Ravne - Krka
1:3 (17, -12, -22, -17)

Ravne na Koroške, 17. marec 2022. Sodnika: Markelj, Pevc.

Fužinar SIJ Metal Ravne: Golob, Knuplež (L), Lednik, Fink 10, Ranc D., Pušnik 3, Mori 8, Ranc V. 9, Makaš 13, Levar, Hribernik, Vučetić, Plesec 12, Kasnik 1. Trener: Bogdan Veličković.
Krka: Hafner 1, Ožbalt (L), Erpič, Čopi 1, Travnik 5, Kožar, Pulko 24, Lavrič 7, Peterlin 19, Hvala, Renko, Koncilja 4. Trener: Tomislav Mišin.

Tekmo so odlično odprli gostitelji. Blesteli so predvsem na bloku in v obrambi, tudi napadalna učinkovitost je bila na njihovi strani. Odbojkarjem Krke se je poznala dolga pot, saj se v prvem nizu nikakor niso mogli sestaviti. Šepal je sprejem, manjkalo je napadalne odločnosti in to se je hitro odrazilo na semaforju. Po točki Morija je kazalo že 21:13 v prid domačinov in jasno je bilo, da bo prvi niz pripadel Korošcem. Po zaslugi Peterlina in Pulka je Krka uspela nekoliko omiliti zaostanek, niz pa je na koncu vseeno pripadel domačim 25:17.

V drugem nizu se je stanje na parketu obrnilo. Fužinar je povedel z 1:0, nato pa so Krkaši na račun dobrih začetnih udarcev Peterlina dosegli 8 zaporednih točk. Varovanci Tomislava Mišina so dvignili raven napadalne učinkovitosti, bolje zaigrali v fazi blok-obrambe in razlika je rasla. Gostiteljem so precej težav povzročali z začetnim udarcem, zbrali kar 4 ase, enega Hafner in tri Peterlin, tudi za odločilno točko za končnih 25:12 v korist Krke.

Tudi večji del tretjega niza je bil pod kontrolo Novomeščanov. Razpoložena sta bila predvsem Pulko in Peterlin. Prav po napadalni točki Peterlina je kazalo že 17:22 v korist gostov, a Korošci se niso predali. Po zaslugi Plesca so uspeli ubraniti dve zaključni žogi Novomeščanov in zmanjšati zaostanek na 22:24, a že v naslednji akciji je niz na končnih 22:25 zapečatil Travnik z močnim udarcem po vrhu domačega bloka.

V četrtem nizu je bila znova prepričljivejša Krka. Novomeščani so dobro delovali v obrambi, še naprej dobro pritiskali z začetnim udarcem in domačinom niso dovolili, da bi se razigrali. Še kako razigran pa je bil na drugi strani Pulko, ki je v zadnjem nizu dosegel kar 8 od svojih 24 točk in bil tako eden ključnih mož novomeške ekipe, ki je niz na koncu prepričljivo dobila s 25:17.

Odbojkarji Krke so tako storili pomemben korak k ohranitvi mesta med najboljšimi slovenskimi moštvi. Mesto v 1.A ligi si lahko zagotovijo že v soboto 19. marca, ko bo na sporedu druga tekma osmine finala med Krko in Fužinarjem in sicer ob 20. uri v športni dvorani Marof.