Karlo, Oljačič, Ljubljana, Svet24.si

Pogrešan je 44-letni Karlo Oljačič

toča, brdo, ljubljana Svet24.si

VIDEO: Toča klestila tudi v Ljubljani

1673881882-s2f18335-2-1673881832333 Necenzurirano

Kaj Bratušek in Han pozabljata, ko delata novo ...

robert golob janez jansa bobo Reporter.si

Golob gunca afne, Janša pa vodi zarotniški forum...

bogatinov Ekipa24.si

Bogatinov se je pritožil na sklep NZS, hkrati pa ...

super par3 Njena.si

Na plan prihaja pravi koncept šova Super par

janja garnbret Ekipa24.si

Janja Garnbret na vrh kvalifikacij

Šport

Odbojkarji Krke prepričljivo premagali Hišo na kolesih Triglav iz Kranja

Piše: R.K.

Čas objave:
20.02.2022 17:31

Odbojkarji Krke so včeraj s odigrali 17. krog državnega prvenstva. V Kranju so se pomerili s Hišo na kolesih Triglavom. Novomeščani so derbi začelja odprli precej skromno in v uvodnem nizu zbrali vsega 10 točk, v nadaljevanju pa so zaigrali mnogo bolje in dobili naslednje tri nize za 3. zmago v letošnji sezoni. S to zmago so se na lestvici povzpeli z dna lestvice in prehiteli prav Triglavane.

Sportklub 1A odbojkarska liga, 17.krog
Hiša na kolesih Triglav : Krka 1 : 3 (10,-22,-22,-18)
Športna dvorana Planina, gledalcev 100, sodnici Tovornik in Miklošič (obe Maribor).
Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič , Nanut 4, Pušnik 3, Tučen 7, Bregant 15, Godnič 8, Snedec, Mali 10, Štembergar Zupan 12, Šikanič , Maček 7, Libnik (L), Kumer(L), Fajfar. Trener: Sašo Rop.
Krka: Hafner 4, Erpič 2, Borin (L), Čopi 1, Travnik 11, Kožar, Pulko 17, Lavrič 6, Peterlin 14, Hvala, Jaklič, Renko, Kocilja, Ožbalt(L). Trener: Tomislav Mišin.
Tekmo ekip z dna lestvice so precej bolje začeli Kranjčani, ki so hitro povedli s 7:3. Gostje so skušali nalet domačih ustaviti s polminutnim odmorom, a igralci Triglava se niso zmedli in še naprej višali prednost, ki je hitro narasla na 7 točk. Dolenjci so na servis Travnika in z nekaj uspešnimi napadi Pulka izid znižali na 13:8. Po menjavi podajalca – v igro je vstopil Hafner namesto Kožarja - precej bolj trudili, a Kranjčani so uspešno parirali, tako da je pri 16:8 Mišin vzel še 2. odmor. Krkaši so še naprej precej grešili, domači pa so kaznovali vsako napako in niz brez težav pripeljali do konca.
Drugi niz je na začetku potekal bolj izenačeno. Gostje so se razigrali, Peterlin, Travnik in Pulko so imeli ob boljšem sprejemu lepše možnosti za napad, kar so tudi s pridom izkoriščali. Nasprotno so domači na sprejemu servisa nekoliko popustili, tako je ob napaki Štembergar Zupana Sašo Rop vzel pol minute odmora. Gostje imeli zdaj pobudo, vodili so največ za 2 točki in bili uspešnejši tudi v bloku. Kranjčani so dvakrat uspeli ujeti prednost 2 točk, a so gostje obakrat ponovno pobegnili. Z blokom Mačku so prišli do prednosti 12:15. Novomeščani so ponovno prišli do prednosti 2 točk pri 16:18, nato pa so pobudo prevzeli domači in z blokom Tučna prišli v vodstvo 20:19. Po napaki Malija so spet vodili gostje 20:21. Po odmoru kranjske ekipe je točko s servisom dosegel še Erpič in vse je kazalo, da bodo ta niz gostje dobili. Kranjčani so prvo zaključno žogo izničili, nato pa je Mali zgrešil servis in gostje so izid v nizih poravnali.
Tretji niz so ponovno bolje začeli gostje iz Novega mesta. Predvsem so uspeli z blokom ustaviti nekaj napadov, pa tudi v protinapadih je Hafner dobro razigraval svoje napadalce. Pri 4:8 za Krko je prišlo do prve prekinitve, že prej pa je Rop tudi zamenjal Malija z Nanutom. Vse to ni prineslo spremembe na igrišču, saj so gostje z asom še povišali prednost na 4:10. Kranjčani so vseskozi lovili prednost gostov, ki so se res odlično borili v obrambi. Pri izidu 10:14 je Mišin vzel svoj prvi odmor v tem nizu. Na servis Godniča so domači zaigrali še bolje in prišli na 2 točki zaostanka (14:16). Gostje pa so ponovno pritisnili na plin in ušli na 16:20. Z odlično potezo v obrambi je tribuno navdušil Štembergar Zupan. Krka je na vsako potezo Kranjčanov imela odgovor in vzdrževala razliko 4 točk. Domači so v  zaključku niza z dobro obrambo ponovno prišli na 2 točki zaostanka, kaj več pa jim ni uspelo. Niz je zaključil Pulko.
V četrtem nizu so imeli na začetku niza jalovo pobudo Kranjčani, ki so z lepimi potezami sicer navdušili tudi občinstvo, a rezultatskega učinka to žal ni imelo, saj so z napakami podrli vse prigarano v obrambi. Po nekaj uspešnih servisih je Krka prišla do prednosti 7:13, Rop je vzel že drugi odmor. Dolenjci so vse bolj prevladovali na igrišču in s precej večjo lahkoto prihajali do točk kot Kranjčani. Pri izidu 9:16 je Breganta zamenjal Pušnik, Štembergar Zupan pa se je preselil na pozicijo korektorja. Vstopil je tudi Šikanič namesto Godniča. Kranjčani so se uspeli nekoliko približati (12:17), a preventivno je Mišin vzel prve pol minute odmora, da bi prekinil serijo domačih. Triglavani so dosegli še 2 točki po prekinitvi, Mišin pa vzel še svoj zadnji odmor v tem nizu. To je gostom pomagalo, saj so ponovno zaigrali bolje in si priigrali odločilno prednost 16:22, kar jim je omogočilo zanesljivo zmago v nizu in na tekmi.
Krkaši se bodo v 18. krogu 1A državne odbojkarske lige 26. 2. 2022 v Murski Soboti pomerili z ekipo Panvite Pomgrada.