evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Šport Murska Sobota

Odbojkarji Panvite premagali Krko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.12.2015 21:01

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v 13. krogu 1. DOL za moške doma s 3:0 (20, 21, 21) premagali Krko. Zadnjo domačo tekmo v koledarskem letu so murskosoboški odbojkarji odigrali z odliko, čeprav je igra - posebej v drugem nizu - vmes kar nekajkrat pošteno zanihala in je moral domači trener Dejan Fujs poseči po rezervistih. Toda po slabi uri in pol igre presenečenja v Murski Soboti vendarle ni bilo in Sobočani so z maksimalno zmago proti Krki potrdili visoko tretje mesto na lestvici.

V popolnoma izenačenem prvem nizu so domačini naredili razliko dveh točk šele pri izidu 13:11 in nato minimalno prednost uspeli zadržati do končnice. Spretnejši Sobočani so namreč takrat unovčili priigrane izkušnje, sestavili blok in po Krkinih napakah v napadu je domači sprejemalec Dejan Pelemiš zaključil niz za domače vodstvo z 1:0.

Drugi niz so veliko bolje začeli Novomeščani, ki so povedli s 5:0. Igra domače ekipe je bila še naprej neprepoznavna, zato je Fujs pri zaostanku 4:10 na mestu organizatorja igre Urbana Drvariča zamenjal s Tinetom Kvasom in Sobočani so se po servisih Pelemiša gostom približali na tri točke zaostanka (7:10), po začetnem udarcu blokerja Daliborja Šmitrana pa so goste ulovili na 12. točki. Vendar se krkaši niso predali in po zaslugi nezaustavljivega Martina Kosmine so si znova priigrali prednost (13:17). Fujs je posegel še po zadnjem orožju, sprejemalca Jureta Detelo je zamenjal z mladim reprezentantom Jakobom Rojnikom in Sobočani so po izenačenju na 20. točki popolnoma prevladovali v končnici niza. S tremi zaporednimi bloki - zadnjem sprejemalcu Turku - so dobili še drugi niz.


Zadnji, tretji niz je bil nato zgolj še formalnost. Fujs je na igrišču pustil začetno peterko z Drvaričem in Detelo, na drugi strani pa je trener Krke Nejc Rojc popolnoma zamenjal zasedbo, a pričakovanega učinka ni bilo. Sobočani so namreč vajeti igre zdaj dokončno prevzeli v svoje roke in povedli z 20:12. Krka se jim je še približala na tri točke zaostanka (18:21), a do preobrata ni prišlo. Sobočani so preko Detele izkoristili tretjo zaključno žogo.

"Rezultatsko smo tokrat res gladko premagali nasprotnika, a je bilo na igrišču vseeno drugače. V drugem nizu smo imeli namreč kar nekaj težav z organizacijo igre in z realizacijo napada. Lovili smo priključek in gostje so nam celo dvakrat ušli, a sta na koncu servis in blok niz vendarle odločila v našo korist. Liga je letos res izenačena in vsako tekmo je potrebno odigrati maksimalno, sicer se ti to maščuje, kar se nam je letos že zgodilo. Zadovoljni smo, da smo zadržali tretje mesto na lestvici. V sredo igramo še proti zadnji ekipi prvenstva in na Koroškem pričakujem zmago," je po tekmi dejal Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada.