Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Varna

Odbojkarji prvenstvo začeli z zmago

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.10.2015 20:42

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je uspešno začela evropsko prvenstvo. V uvodni tekmi skupine C v Varni je s 3:0 (12, 21, 17) premagala Belorusijo.

Slovenska reprezentanca je še tretjič v nizu z zmago začela evropsko prvenstvo. Pred štirimi leti je bila boljša od Avstrije, pred dvema letoma od Srbije, tokrat pa je ugnala Belorusijo. S tem je naredila velik korak do uvrstitve med najboljših 12, saj ne gre verjeti, da bi jo Belorusi v nadaljevanju prvenstva s kakšno zmago ali dvema, proti Poljski in Belgiji, poslali domov, tako kot so jo leta 2013 z zmagama proti Nizozemski in Finski, proti katerima je Slovenija izgubila, Srbi.

Slovenci so se z Belorusi letos poleti že merili v evropski ligi. V gosteh so dvakrat zmagali, čeprav so tekmeci na evropsko prvenstvo prišli v močnejši zasedbi, pa so bili Slovenci na papirju veliki favoriti. Po drugi strani pa so se izbranci Andree Gianija - tekmo je začel v standardni postavi, ki je blestela na pripravljalnih tekmah, dobro zavedali, da na taki ravni tekmovanja podcenjevanja ne sme biti, da je potrebno biti zbran od začetka do konca tekme.


In obljube pred tekmo, da se bo to tudi zgodilo, so Tine Urnaut in kolegi prenesli tudi na igrišče. Z odličnimi servisi in več kot zanesljivim sprejemom tekmecem niso ponudili niti najmanjše možnosti za presenečenje.

Izbranci Andree Gianija se bodo v soboto pomerili s Poljsko.