zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Walbrzych

Odbojkarji v Walbrzychu opravili prvi trening

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.08.2015 20:14

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na prizorišču zaključnega turnirja najboljše četverice v evropski ligi v Walbrzychu opravila prvi trening. Jutri zjutraj jih čaka še drugi, ob 17. uri pa se bodo na prvi polfinalni tekmi pomerili s Poljsko.

Slovenski odbojkarji so na pot krenili v zgodnjih jutranjih urah in v Walbrzych prispeli malo po 14. uri, popoldan pa so že trenirali v novi športni dvorani Widowiskowo. »Iz Slovenije smo se sicer odpravili zgodaj, a pot ni bila preveč naporna, še posebej ne v primerjavi z Makedonci, ki so sem prišli z avtobusom. Dve uri, ki smo ju imeli na voljo za počitek, smo dobro izkoristili in se pripravili na trening, za katerega lahko rečem, da je lepo uspel. Dvorana je zelo dobra in predvsem visoka, kar nam kot ekipi ustreza in mislim, da nihče od nas ni imel večjih težav s privajanjem,« je po uvodnem treningu vtise strnil Alen Pajenk, ki je lansko sezono odigral prav na Poljskem, za Jastrzebski.

Našim fantom, ki bodo po uspešnem prvem delu evropske lige, ko so v skupini B s popolnim izkupičkom desetih zmag nad Turčijo, Hrvaško, Belorusijo, Romunijo in Grčijo ter z le eno izgubljeno točko osvojili prvo mesto, lovili uvrstitev v svetovno ligo, motivacije ne manjka. »Pot na Poljsko je bila morda nekoliko dolga, a niti ne preveč naporna. Tudi sicer to sploh ni pomembno, o tem ne razmišljamo in nam tudi nič ni težko, saj se vsi zavedamo, po kaj smo prišli,« je dejal Dejan Vinčić, ki je, prav tako kot Pajenk, zadovoljen z dvorano: »Osebno sem se precej hitro privadil, iz minute v minuto mi je šlo bolje. Dvorana je lepa in več kot primerna za odbojko. Še če bo jutri polna, bo vzdušje fantastično.

V Walbrzychu bodo za Slovenijo, ki jo vodi italijanski strateg Andrea Giani, zaigrali: Alen Pajenk, Alen Šket, Mitja Gasparini, Dejan Vinčić, Jan Kozamernik, Jan Klobučar, Jani Kovačič, Jan Pokeršnik, Gregor Ropret, Tine Urnaut, Klemen Čebulj in Uroš Pavlović.


Naši odbojkarji bodo jutri trenirali ob 9. uri, ob 17. uri pa se bodo v prvem polfinalnem obračunu dneva pomerili s Poljaki. Za drugo mesto v finalu pa se bodo, ob 20. uri, udarili Makedonci in Estonci.