Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Samsun

Odbojkarji začenjajo evropsko ligo v Turčiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.07.2015 07:30

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo nastope v evropski ligi začela v Turčiji.

V Samsunu ob Črnem morju se bo danes in jutri dvakrat pomerila z domačo reprezentanco, ki je sicer bogata, a nima rezultatov, ki bi ji zagotavljali posebno visok status v evropski odbojki. Slovenija ima zagotovo boljšega, zato bo tudi favorit.

Slovenski selektor ima v zadnjem času ima namreč Giani kar nekaj težav s poškodbami. Na treningih je zaradi poškodbe prsta manjkal Danijel Koncilja, lažje poškodovan je še en bloker Uroš Pavlović, še najbolj pa skrbi poškodba rame kapetana Tineta Urnauta. Zdravniška služba dela vse, da bi omenjene fante pripravila za igro, a ker tvegati ne sme, bo šele na dan tekem jasno, kdo bo stopil na igrišče in kdo bo ostal na klopi. Je pa bolj ali manj jasno, da Urnaut v Samsunu ne bo igral.


"Te majhne poškodbe nas ne bodo zmedle, ne bodo porušile naše samozavesti, saj imamo igralce, ki manjkajoče lahko nadomestijo. Povsem jasno je, da gremo na dve zmagi, jasno je, da smo favoriti, čeprav igramo v gosteh. Osebno me bosta zadovoljili le dve zmagi. Ligo želimo dobiti, taka ekipa pa se ne sme ozirati, kje bo igrala, koliko domačih in koliko tekem v gosteh bo odigrala. Turki, ki so sicer kot vedno samozavestni, imajo v svojih vrstah vsaj tri zelo dobre igralce, a kolikor smo lahko opazili, jih tukaj ni. Na vsak način pa se strinjam s tem, da niso na ravni Portugalcev. Čeprav smo na zadnjih treningih odlično delali, še nismo stoodstotno pripravljeni, vendar smo na dobri poti, da to hitro postanemo. Smo pa prepričani, da smo boljša ekipa, zato razmišljamo le o zmagah," pred tekmo razmišlja organizator slovenske igre Dejan Vinčić, ki še ne ve povedati, katere ekipe bodo v skupini najnevarnejše za uvrstitev na zaključni turnir.

"Zaenkrat o tem še nima smisla govoriti, saj ne vemo, v kakšnih postavah bodo reprezentance igrale. Več bomo lahko rekli po prvem krogu, ko bomo vedeli, kako in kaj. Je pa dejstvo, da imamo mi dovolj močno ekipo, da se lahko spogledujemo z najvišjimi mesti. Če bomo pravi, lahko vselej zmagamo. Zagotovo bomo vsako tekmo začeli z željo zmagati," meni Velenjčan.