državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Ljubljana

Odbojkarska senzacija v Ljubljani, prihajajo Brazilci

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.08.2015 09:39

V Slovenijo prihajajo devetkratni zmagovalci svetovne lige v odbojki, dvakratni olimpijski prvaki in trikratni svetovni prvaki, Brazilci. Slovenska moška izbrana vrsta bo eno najboljših reprezentanc na svetu v Ljubljani gostila 9. in 10. septembra, v okviru priprav na evropsko prvenstvo.

Znameniti odbojkarski strateg Bernardo Rezende bo v Slovenijo pripeljal številne zvezdnike, na čelu z Brunom Rezendejem in Leandrom Vissottom. Več podrobnosti o tekmah bo znanih v prihodnjih dneh.

Slovenski odbojkarji, sicer novopečeni udeleženci elitne svetovne lige, ki jih od marca vodi eden najboljših igralcev vseh časov, legendarni Italijan Andrea Giani, so z zmago v letošnji evropski ligi navdušili odbojkarsko javnost. Z dobrimi predstavami tako v članski, kot v mladinski konkurenci se vse bolj uveljavljajo tudi na odbojkarskem zemljevidu. Obisk ene najboljših reprezentanc sveta v Ljubljani tako ni naključje.
»Gre za zgodovinski obisk ene najboljših reprezentanc sveta, kar je seveda izjemno priznanje za Odbojkarsko zvezo Slovenije. Obisk Brazilcev je načrtovan v najboljšem možnem času. Lahko namreč rečemo, da je za naše odbojkarje to posebne vrste nagrada za ves trud in delo, ki so ga v reprezentanco vložili v zadnjih mesecih. Gre tudi za izjemno priložnost za gledalce, da s svojim obiskom na tekmi nagradijo naše fante za izjemno opravljeno delo in da vidijo igrati najboljše svetovne odbojkarje. Prihod Brazilcev v Slovenijo nedvomno dokazuje, da vstopamo v svet velikih, kar so si igralci z uvrstitvijo v svetovno ligo tudi zaslužili,« je dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije, Metod Ropret.


Zadovoljstva ob prihodu reprezentance Brazilije ne skriva niti Giani, ki bo svoje odbojkarje, po dveh tednih premora, ki jim ga je namenil po zmagi na zaključnem turnirju evropske lige, znova zbral 1. septembra in jih začel pripravljati na oktobrsko evropsko prvenstvo v Bolgariji in Italiji. V Varni bodo naši reprezentanti zaigrali v skupini z Belgijo, Poljsko in Belorusijo ter poizkušali izpolniti še tretji letošnji cilj, uvrstitev v drugi del tekmovanja. »Gostiti eno najmočnejših in najtrofejnejših reprezentanc vseh časov, ki jo vodi eden največjih odbojkarskih strokovnjakov, je velika čast, zadovoljstvo in privilegij. Gre za izjemno promocijo odbojke in slovenske odbojkarske reprezentance na domačih tleh, obenem pa bomo dobili priložnost, da se pomerimo z eno od ekip, ki odbojko igrajo na najvišji ravni. Tekmi z Brazilijo bosta pomembni tudi zato, ker s tem začenjamo boje s trenutno najboljšimi ekipami na svetu, ki bodo zagotovo dober pokazatelj razlik v kakovosti med nami in temi ekipami, torej razlik, ki jih bomo morali v prihodnosti premostiti. Ne skrivam, da z veliko nestrpnostjo in tudi z veliko mero radovednosti pričakujem ta obračuna. Zares si želim videti, kako se bo moja ekipa odrezala proti izvrstni Braziliji in kako se bodo moji igralci zoperstavili najboljšim odbojkarjem na svetu.«

O brazilskih odbojkarjih sicer ne gre izgubljati besed. Zvezdniška zasedba, ki prihaja v Ljubljano, se namreč lahko pohvali z naslovom olimpijskih podprvakov iz Londona in naslovom svetovnih podprvakov z lanskega svetovnega prvenstva na Poljskem. V prihodnji sezoni bodo Brazilci lovili še deseto zmago v sedemindvajsetih nastopih v svetovni ligi, rekordnih devet jih namreč že imajo v žepu. Hkrati bodo brazilski odbojkarji tudi gostitelji naslednjih olimpijskih iger v Riu de Janeiru. In prav za vstopnice za odbojkarske boje na tem olimpijskem prizorišču vlada največje zanimanje.