pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Koper

Odlična popotnica pred EP

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.01.2016 19:27

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnji pripravljalni tekmi v Kopru premagala Hrvaško z 32:17 (14:12).

Slovenska rokometna reprezentanca je v sklopu priprav za bližnje evropsko prvenstvo med 15. in 31. januarjem na Poljskem odigrala štiri pripravljalne tekme, na njih pa je v Krškem in Celju dvakrat remizirala z Makedonijo, v Ivanič gradu izgubila s Hrvaško, v generalki pred odhodom v Vroclav pa danes v Kopru visoko premagala Hrvaško.

Slovenski selektor Veselin Vujović si bo po štirih pripravljalnih tekmah v tem tednu vzel dan ali dva časa ter izbral 16 potnikov za Vroclav, kjer Slovenijo v prvem delu sklepnega turnirja čakajo obračuni s Švedsko (16. januar), Španijo (18. januar) in Nemčijo (20. januar).

Vujović je na minulih treh dvobojih dodobra premešal postave, na koprski generalki za Poljsko pa je v uvodno sedmerko postavil vratarja Gorazda Škofa, krilna igralca Dragana Gajića in Luko Žvižeja, zunanje igralce Vida Kavtičnika, Deana Bombača in Boruta Mačkovška ter krožnega napadalca Vida Poteka, v obrambi pa je Miha Žvižej menjal Mačkovška. Uvodna postava si za svoje delo v obrambi v postavitvi 5-1 zasluži solidno oceno, bolj je šepalo v napadu, kjer zavoljo dokaj "počasne žoge" ni našla načina, da prebije visok hrvaški blok.

Do 15. minute je bila tekma povsem odprta (5:5), Vujović pa je počasi "v ogenj" poslal Jureta Dolenca, Uroša Zormana, Mateja Gabra in Sebastiana Skubeta. "Sveža kri" je v 17. minuti poskrbela za vodstvo s 7:5, a Hrvati - pri katerih je zaradi preutrujenosti manjkal ideolog igre Domagoj Duvnjak - so jih pet minut kasneje ujeli in izenačili na 8:8, dve minuti kasneje pa jim po izključitvi Dolenca ušli na gol (9:10).


A Slovenija je v končnici polčasa končno pokazala pravi obraz, predvsem je prvič na dvoboju v 27. minuti izpeljala protinapada ter si po golih Gašperja Marguča in Darka Cingesarja priigrala najvišje vodstvo na tekmi (13:10), na polčas pa se podala z dvema goloma prednosti (14:12).

Druga polovica tekme je minila v absolutni prevladi slovenskih rokometašev. Navzlic zanimivi zunanji vrsti - ob Bombaču sta jo tvorila še Miha Zarabec in David Miklavčič - so imeli vse niti igre v svojih rokah. Obramba je bila na visoki ravni (med 37. in 58. minuto sploh ni prejela gola), igra v napadu raznolika, po njej pa so si gostitelji v 57. minuti priigrali vodstvo 15 golov (30:15).

Vujović je praktično celoten drugi polčas vztrajal s to zunanjo vrsto, menjaval je le igralce na krilnem položaju in mestu krožnega. Polna dvorana Bonifika je bila ob atraktivnih potezah slovenskih rokometašev navdušena, na koncu so jo nagradili z gromkim aplavzom in z ovacijami pospremili visoko zmago nad sosedi.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Gašper Marguč s sedmimi goli, Dragan Gajić je dosegel šest zadetkov.