Katerina Tikhonova Svet24.si

Putinova hči Katerina je v razmerju z Zelenskim

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

Nikolina Pišek Odkrito.si

Nikolina Pišek - se vam sanja, koliko je STARA?!

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Šport

FOTO: Odlični motokrosisti

Piše: R.K.

Čas objave:
18.01.2022 14:00

Moto športnik leta za sezono 2021 pod okriljem AMZS Tim Gajser in Tjaša Fifer, odlično so se odrezali tudi posavski in dolenjski motokrosisti.

Podelitev priznanj za najboljše v lanski sezoni je tako kot lani zaradi covida potekal posamično in preko spleta, podelitev pa se je med moto športne panoge raztegnila vse od 12. pa do 15 januarja. Pričakovano je naslov najboljšega osvojil motokrosist Tim Gajser, ki je lani zasedel na svetovnem prvenstvu v elitnem razredu MXGP skupno tretje mesto. Prvič je pod okriljem AMZS potekala tudi nominacija in podelitev za moto športnico leta, ki jo je na koncu dobila Tjaša Fifer.

žan-oven
Žan Oven
Osebni arhiv dirkača

Od posavskih in dolenjskih motokrosistov so se v osmih različnih kategorijah fantje odrezali odlično. Najvišje priznanje za mednarodne dosežke je prejel Trebanjec Jan Pancar član AMD Šentvid pri Stični, ki je ponovil uvrstitev iz leta 2020 in je v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda MX2 osvojil 20 mesto. Sledijo mu dobitniki pokalov za osvojen naslov državnega prvaka Slovenije. V razredu do 65 cc je nagrado prejel Brežičan Alex Novak (ki je v preteklem letu dirkal z licenco hrvaške zveze), v razredu do 85 cc je pokal prejel Žan Oven član AMD Šentvid pri Stični, med mlajšimi veterani je naslov osvojil Borut Koščak (prav tako kot Novak s hrvaško licenco) in med starejšimi veterani še en član AMD Šentvid pri Stični Andrej Rus.

žan-oven
Alex Novak
Osebni arhiv dirkača

Od ostalih posavsko-dolenskih moto športnikov je pokal za naslov državnega prvaka domov odnesel še spidvejist iz Krškega Matic Ivačič, sicer član ST Lendava.