mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Ljubljana

Olimpija nocoj z Grki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.10.2012 05:32

Košarkarji Uniona Olimpije bodo danes zvečer v domači dvorani v Stožicah tretjič v sezoni nastopili v elitnem evropskem tekmovanju. Njihov tekmec v tekmi 3. kroga evrolige (skupina A) bo grški Panathinaikos, tekma se bo začela ob 20.30.

Pred dvobojem zeleno-belih ekip je njuno izhodišče podobno. Obe imata po eno zmago in poraz, Ljubljančani so v uvodu slavili proti Cantuju in izgubili s Fenerbahčejem, Atenčani pa imajo na računu tesno zmago proti Cantuju ter poraz z Realom.

Ljubljančani so prav zdaj sredi serije napornih tekem v evroligi in regionalnem tekmovanju, ligi Aba. Pred tednom dni so v evroligi igrali s Fenerbahčejem in v ponedeljek v ligi Aba s Cedevito, čez tri dni pa bodo v slednjem tekmovanju v gosteh igrali še z neporaženo Igokeo.

A danes bo v središču pozornosti evropski boj. Trener zmajev Sašo Filipovski opozarja, da je današnji tekmec zelo izkušena ekipa, prenovljena, a z nekaj močnimi okrepitvami in novim trenerjem, saj je slavnega Željka Obradovića po 13 letih na klopi zamenjal Argisris Pedoulakis. Med najbolj nevarnimi orožji bo nedvomno robustni Sofoklis Schortsanitis, ki povzroča težave vsem tekmecem po Evropi.

Olimpija je zadnji tekmi izgubila na podoben način. Dobro je igrala 35 minut, potem pa "zmrznila" in v zadnjih petih minutah dovolila tekmecema, Fenerbahčeju in Cedeviti, da sta prevzela pobudo na igrišču, kar je nazadnje pripeljalo do dveh porazov. Filipovski upa, da se je njegova mlada ekipa iz teh dvobojev kaj naučila in da ne bo ponavljala napak.