strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

Robert Crimo Svet24.si

Pokončal tudi mlada starša, ki sta ščitila ...

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

Borut Pahor Odkrito.si

Borut Pahor - Vse pod kontrolo!

olimpija dragons 3 Ekipa24.si

Drama na predstavitvi Riere! Dragonsi so ...

Šport Ljubljana/Krško

Olimpija državni nogometni prvak, Krčani izgubili

Piše: STA

Čas objave:
27.05.2018 18:43

Nogometaši ljubljanske Olimpije so slovenski državni prvaki. V zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije so v Domžalah igrali 1:1 (0:0) in tako zadržali prvo mesto na lestvici. To je šesti ljubljanski državni naslov od osamosvojitve dalje. Nogometaši Krškega so v 36., zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:1 (0:1).

Tekma med Krškim in Celjem ni odločala o ničemer več. Krčani so si že pred tem priigrali obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije in s tem izpolnili osnovni cilj v letošnjem prvenstvu, Celjani pa so pred tako že pred tem zapravili možnost za četrto mesto, ki teoretično še vodi v evropsko ligo. So se pa izbranci Dušana Kosića od sezone poslovili z zasluženo zmago.

Celjani so zadeli že v peti minuti. Krčani so žogo zapravili s podajanjem v zadnji vrsti, do nje je prišel Janez Pišek, jo podal do Nina Pungarška, ta jo je z natančnim strelom poslal v gol.

V 11. minuti si je žogo za prosti strel nastavil Leo Ejup in z velike razdalje meril natančno, a premalo natančno, da bi ukanil Matjaža Rozmana, ki se je moral potruditi, da Krško ni izenačilo.


Celjani so bili v prvem polčasu boljši tekmec. V 35. minuti je s kakšnih 20 metrov poskusil Jucie Lupeta, a meril čez gol. V 37. minuti se je priložnost ponudila Mitji Lotriču, ki se je v kazenskem prostoru znašel osamljen, meril je dobro, a Žiga Frelih je bil na mestu. Po podaji iz kota nekaj trenutkov kasneje je zaključil Jure Travner, meril pa mimo.

V 41. minuti je bil na resni preizkušnji Rozman. Miljan Škrbić je zaključil lepo akcijo domačih, streljal je dobro, celjski vratar pa se je izkazal z obrambo. Rozman je v 45. minuti ustavil še strel rezervista Borisa Vidoviča, ki je vstopil le nekaj sekund prej.

V 58. minuti je Tilen Pečnik zapravil stoodstotno priložnost. Preigral je namreč Freliha, pred njim se je pokazal prazen gol, nogometaš Celja pa je zadel vratnico.

Nadaljevanje tekme ni več ponudilo velikega razburjenja, Celjani so bili nekoliko boljši, mreži pa se nista več zatresli.