Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

Omerzel deveti na Češkem

Piše: R.K.

Čas objave:
09.05.2022 11:06

169 kolesarjev nastopa na 46. DIRKI MIRU za mlajše mladince (U 17) na Češkem, v mestu Jevíčko in njegovi okolici. Na dirki, ki se je začela včeraj in konča jutri, je tudi reprezentanca Slovenije, v kateri sta iz KK Adria Mobil Nejc Peterlin in Vid Murn, še en član našega kluba, Jakob Omerzel, pa nastopa za tujo mešano ekipo.

Včeraj dopoldan je bil v 1. etapi, na prologu, najboljši Peterlin, ki je zasedel 10. mesto, Murn je bil 28., Omerzel pa 60. Popoldan je kolesarje čakala še 2. hribovita etapa, v kateri se je s 6. mestom izkazal Omerzel, Murn je bil 61., Peterlin pa 91. Danes je na dopoldanski 3. etapi zablestel Peterlin, ki je z 2. mestom stopil na zmagovalni oder, Omerzel je bil 55., 88. pa Murn. Na popoldanski, 4. etapi, je bil na 10. mestu ponovno odličen Omerzel, na 57. mestu je končal Peterlin, 87. pa je bil Murn. V skupnem seštevku je po štirih etapah v vodstvu Belgijec Jasper Schoofs, od vseh Slovencev na dirki je najvišje, na 11. mestu, Jakob Omerzel, ki zaostaja 21 sekund, Peterlin je na 58. mestu (+ 8,12 min), Murn pa je 85. (+ 22,02 min). Jutri kolesarje čaka še zadnja etapa, 15 km kronometer.

V reprezentanci starejših mladincev, ki nastopa na 50., jubilejni, DIRKI MIRU na Češkem (Terezín/Litoměřice), je tudi naš Aljaž Turk. Na dirki, ki se je začela v četrtek in se bo končala jutri, je po treh etapah, kot najboljši Slovenec, na 44. mestu.