zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Kranjska Gora

Osmerica slovenskih smučarjev na 55. Pokalu Vitranc

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.03.2016 16:23

Pred vrati je nova izvedba Pokala Vitranc. Kranjska Gora bo od jutri naprej gostila najboljše smučarje sveta, med njimi tudi osmerico naših fantov.

Na jutrišnjem in sobotnem veleslalomu bodo naše barve branili Žan Kranjec, Klemen Kosi, Mišel Žerak, Martin Čater, Jakob Špik in Žan Grošelj, na nedeljskem slalomu pa bosta Matic Skube in Miha Kürner v ekipi zamenjala Čatra in Žeraka. Fantje so na novinarski konferenci spregovorili o pričakovanjih pred spopadi s podkorensko strmino.

Iztok Klančnik, predsednik Zbora alpskih disciplin

Prav zanimivo se je pripeljati danes v Kranjsko Goro, ki ima toliko snega. Celo leto smo ga uspešno delali, se pripravljali na ta dogodek. No, zdaj, ko je prišel ta dogodek, ga je pa narava še sama "vrgla", na vrhu proge praktično skoraj pol metra. Vesel sem, da se danes lahko tukaj predstavimo v taki obliki, še posebej sem vesel, ker imamo poleg nas tudi naše letošnje junake. Ne bom ponavljal dosežkov, saj jih vsi zelo dobro poznate. Omenil bi samo dosežke mladih smučarjev na mladinskem svetovnem prvenstvu v Sočiju, kjer smo ravno tako dobili zlato medaljo Štefana Hadalina v alpski kombinaciji. Mislim, da je to tudi še dodaten razlog, da smo lahko zadovoljni. Tudi naši mladi smučarji gredo po poteh starejših kolegov, ki bodo v naslednjih treh dneh imeli priložnost se nam pokazati. Vsem skupaj, vsem našim športnikom, ki se bodo borili za točke, želim en dober ozirom par dobrih nastopov in organizatorjem, da bodo dobili bitko s temi kupi snega, hkrati pa da bi nam vreme v naslednjih dneh služilo, da bomo korektno izpeljali tekmovanja.

Peter Pen, odgovorni trener za hitre discipline za svetovni pokal

Naš cilj je ostati fokusiran do konca sezone, to je nekje do 5. aprila. Poizkušamo se prilagoditi razmeram, poizkušamo izkoristiti dobre terene in tam trenirati. Zdaj smo v Kranjski Gori, na startu sta dva iz moje ekipe in to bomo izkoristili tudi za trening.

Boštjan Kline

Če pogledamo zadnja dva meseca, sta bila za mene zelo uspešna, zelo sem zadovoljen z njima. Kar se tiče motivacije, mislim, da je ne potrebujem, saj sem si dokazal, da sem sposoben vrhunskih rezultatov. Posebnega cilja do konca sezone nimam, šel bom iz tekme v tekmo, kot da je vsaka naslednja najbolj pomembna, kot da imam ničlo. Na vsako se bom pripravljal kot do zdaj in potem bomo videli kaj bo to prineslo.

Klemen Bergant, odgovorni trener za tehnične discipline za svetovni pokal

To je za nas ena desetina slalomske sezone in ena petina veleslalomske sezone. Vemo, kdo je osvajal točke, delal rezultate. Naši cilji so realni. Od obeh, torej in od Žana Kranjca in od Matica Skubeta pričakujemo tiste najboljše vožnje oziroma nadgradnjo tistega, kar smo naredili že do zdaj. V vrhunskem športu je naključij in čudežev zelo malo. Vseeno upam, da bo organizatorjem uspelo odstraniti novozapadli sneg. Progr je bila pripravljena dobro in upam, da bo zdržala tudi do ostalih naših tekmovalcev, da bodo lahko prikazali najboljše vožnje. Čudežev in naključij ne bo. Mogoče pa bo enkrat tudi kakšen Slovenec deležen tega.

Žan Kranjec

Pritiska čutim čisto normalno, tako kot pred vsako drugo tekmo svetovnega pokala. Tudi pripravljam se normalno, cilji so enaki kot pred vsako tekmo. Domača tekma mi glede ciljev ne dela razlik. Razlike so, če so rezultati boljši, se dvigujejo. A ne želim ničesar prehitevati in napovedovati. Vem, da sem sposoben veliko, a to je odvisno od tega, da prikažem dve dobri vožnji. Smo pa že velikokrat videli, da sem prikazal samo eno.

Matic Skube

Bomo videli, ali bo letošnji Vitranc zame prelomen. Dal bom vse od sebe, skoncentriral se bom, da prikažem tiste svoje najboljše vožnje, brez napak. Bomo videli na tekmi.

Klemen Kosi

Ne pričakujem nekega čudeža. Prestop iz hitrih v tehnične discipline za mene ni tako velik. Vso sezono sem že vozil tehnične discipline, dobil tudi nekaj priložnosti v svetovnem pokalu, predvsem v kombinaciji. Tako da smo trenirali slalom in veleslalom. Ta prehod torej ni nekaj velikega, je pa sigurno sprememba v disciplini, ki ni moja primarna. Je pa vseeno to tekma svetovnega pokala, ki pomeni enako kot tekma hitrih disciplin. Zato se bom pripravil enako. Cilji morda ne bodo tako visoki. Sigurno je cilj najprej moje smučanje in nato uvrstitev, ki bi zadovoljila javnost, trenerje in mene.

Mišel Žerak

Vitranška strmina mi za enkrat ni preveč ustrezala, upajmo, da mi bo letos bolj. Dobro se je potrebno pripraviti v smučarskem smislu, kondicijsko sem dobro pripravljen. Ko bo še tehnika prava, bo vse lažje.

Miha Kürner

Lahko bi rekel, da od slaloma pričakujem kar veliko, ker imam Kranjsko Goro rad in rad tekmujem tukaj. Bo malce težje kot lani, ker je številka višja. A če se do nedelje proga uspe pripraviti tako, da bo enakovredna za vse, se lahko zgodi marsikaj.

Martin Čater

Pričakujem popoln napad in pripravo na tekmo. To je vse kar pričakujem. Maksimalno vožnjo in če mi to uspe, bo rezultat pokazal svoje.

Žan Grošelj

Moram reči, da se forma v veleslalomu dviguje. Imam vedno več občutkov. Pri slalomu pa je odvisno od dnevne forme. Tako kot vsi ostali, bom poizkušal prikazati svoj maksimum.

Jakob Špik

Upam, da mi bo na tekmi uspelo prikazati dobro vožnjo, tako kot na treningih, kjer se je zgodilo že marsikaj.

Glavni trener moške ekipe v alpskem smučanju Klemen Bergant pred začetkom tekem svetovnega pokala v


Matic Skube, najboljši slovenski slalomist, prvi adut slovenske ekipe na nedeljskem slalomu, upa, da


Žan Kranjec je glavni slovenski adut na obeh veleslalomih v Kranjski Gori


Žan Kranjec je prepričan, da je sposoben hitre regeneracije in da lahko z enako glavo nastopi na obe


Klemen Kosi bo nastopil tako v petek na veleslalomu, kot v nedeljo na slalomu, visoki startni števil