900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

Pester, naporen, a uspešen vikend za SU-jevce

Piše: R.K.

Čas objave:
15.11.2021 10:56

Namiznoteniški igralci in igralke Športnega društva SU Novo mesto so v minulih dneh odigrali kar precej tekem in to uspešno.

V petek in soboto so dosegli novi zmagi v 1. Slovenski namiznoteniški ligi, v nedeljo pa je trojica SU-jevcev nastopila še na 2. Odprtem prvenstvu za člane in članice.

V petek so SU-jevci v zaostali tekmi 1. SNTL v domači dvorani ŠC Livada gladko s 5:0 premagali mestnega tekmeca, NTK Krka. Tekma, ki bi morala biti odigrana že pred tednom dni, je bila takrat prestavljena zaradi pozitivnega testa na covid-19 v ekipi Krke. Tokrat pa je Krka, ki je bila minule dni sicer v vlogi organizatorja mednarodnega ITTF turnirja v Laškem, v boj za prvoligaške točke poslala komaj 10-letnega Žana Vidmarja, 12-letnega Amadeja Rešetiča in 18-letnega Alena Bečirevića. Omenjena trojica proti SU-jevcem ni imela nikakršnih možnosti za vsaj kak dobljen niz. »Ne morem opisati občutkov, ko v prvi ligi igraš s tako mladimi igralci. Eno je, ko gre za bolezen, drugo pa je pošiljanje mladih igralcev na mestni derbi, ker nimaš dovolj igralcev v ekipi, da bi korektno odigrali obračun v prvi ligi. Mladim igralcem Krke želim vse najboljše, a takšne tekme meni kot trenerju ne bi bile v ponos. Sam ocenjujem, da so mladim igralcem takšne tekme prej v škodo kot v korist,« je priznal Uroš Slatinšek


Brez težav tudi v Ljubljani

V soboto so SU-jevci v 5. kolu 1. SNTL gostovali v Ljubljani pri Kajuh Slovanu. Domen Zupančič, Mitja in Jožko Omerzel ter brata Uroš in Jure Slatinšek so gostiteljem prepustili le en dvoboj, po vodstvu s 3:0 je za gostitelje eno zmago dosegel Andraž Novak, ki je s 3:2 premagal Jožka Omerzela. Potem pa so SU-jevci suvereno dobili še dva dvoboja in slavili zmago s 5:1. V petih kolih je to četrta zmaga in SU.jevci so zdaj z osmimi točkami na drugem mestu prvenstvene lestvice, takoj za aktualnimi prvaki, Inter Diskontom z Raven na Koroškem

Iz Logatca s srebrno medaljo
Vikend pa so SU-jevci uspešno zaključili v Logatcu, kjer je včeraj potekalo 2. Odprto prvenstvo za člane in članice. Tam so od SU-jevcev nastopili Lana Slatinšek, Jožko Omerzel in Uroš Slatinšek.

Lana je za las zgrešila nastop v glavnem žrebu, saj je v podaljšani igri petega seta izgubila na 10 in tako z eno zmago in dvema porazoma dosegla 3. mesto v predtekmovalni skupini. Jožko je iz skupine prišel kot drugo uvrščeni. Žreb mu je namenil Matevža Črepnjaka (ŽNTK Maribor), proti kateremu je Jožko tesno izgubil z 2:4 in se uvrstil od 9. do 16. mesta. »Glede na to, da nas kmalu čaka prvoligaški obračun prav proti Mariborčanom, je bila ta tekma dobrodošla«, poudarja Uroš, ki je klonil šele v finalu v podaljšani igri 7. seta. Do finala je premagal vse tri nasprotnike, v finalu pa izgubil proti Tilnu Cvetku (NTK Muta) s 3:4. Čeprav je Tilen vodil že s 3:0, je Uroš izenačil na 3:3 in celo vodil že z 10:9, a je Tilen dobil naslednje tri točke in slavil končno zmago.