mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

Pet bojevnikov, pet zlatih odličij in pokal

Piše: R.K.

Čas objave:
06.12.2022 10:46

V soboto se je v Osjeku na Hrvaškem, v organizaciji domačega kluba Center borilnih veščin Hus, odvil že tradicionalen ’Osjek Open Cup’.

V dvorani Gradski vrt se je odvil mednarodni športni dogodek v tajskem boksu, ki je zapolnil prizorišče z tekmovalci in navijači. In kot so hrvaški novinarji zapisali: “Tisti ki je prišel, je imel kaj videti.”

Slovenske barve so tokrat zastopali najmlajši tekmovalci Scorpion gyma, Gladiator gyma in Kluba tajskega boksa Ptuj. Tekmovanje se je odvilo v vseh starostnih kategorijah, vendar je bila največja konkurenca v kategorijah, otrok, kadetov in mladincev.

Izjemen uspeh, je za Slovenijo priborila 12 letna Lily Fideršek, ki je bila z enoglasno sodniško odločitvijo izbrana za najboljšo borko tega mednarodnega tekmovanja. A to ni edini dosežek, v domovino se je vseh pet slovenskih tekmovalcev vrnilo z zlatimi odličji.

Selektor otroške in mladinske selekcije, Petrit Izairi je podal izjavo za javnost: “To je naša zlata generacija, ki bo leta 2023 nastopila na Svetovnem in Evropskem prvenstvu!”

Prvi je v ring stopil 15 letni Sebastijan Zupanc (Gladiator gym), ki se je pomeril s Hrvaškim borcem v kategoriji do 63,5 kg in suvereno slavil s 3:0. V finalnem dvoboju mu je po dokaj izenačeni borbi uspelo z 2:1 vpisati še eno zmago. Sebastijan je edini slovenski borec, ki je imel dva dvoboja in dve zmagi, kar je v tajskem boksu izjemno naporno.

V petem dvoboju dneva je v ring vstopil najmlajši slovenski predstavnik, 11 letni Mersad Dervišević, ki je svojega nasprotnika premagal že v 1. rundi s TKO (tehničnim nokavtom) in si tako priboril zlato odličje.

Sledil je dvoboj v kategoriji mlajših mladincev, v katerem je s 3:0 slavil slovenski predstavnik Anže Feguš in si tako priboril zlato odličje.

Kot edina ženska predstavnica je za Slovenijo nastopila 12 letna Lily Fideršek v kategoriji do 58 kg. V rdečem kotu ji je nasproti stala Angelina Prtljačić iz domačega kluba HUS (Hrvaška), odločena da zmaga pred domačo publiko. Lily je vstopila v ring in z izjemnimi muaythai tehnikami in veliko željo po zmagi in popolnoma nadvladala Angelino z rezultatom 3:0. Priborila si je zlato odličje in naziv najboljše borke mednarodnega tekmovanja.

V mladinski kategoriji do 71 kg je kot zadnji slovenski predstavnik nastopil Žan Ilc, ki je že v prvi rundi pokazal odločnost in s TKO (tehničnim nokautom) premagal hrvaškega borca. Tako je tudi njemu predsednik hrvaške zveze tajskega boksa Mario Franič podelil zlato odličje.

Rezultati slovenskih borcev

14- 15 let /63,5 kg
Sebastijan Zupanc (Gladiator gym Črnomelj) VS Matej Debeljak (Hrvaška) 3:0
10-11 let /48kg
Mersad Dervišević (Gladiator gym Črnomelj) VS Dominik Gajšak (Hrvaška) 1r. TKO
14-15 let /51kg
Anže Feguš ( MT GYM PTUJ) VS Alojz Radić (Hrvaška) 3:0
14-15 let /63,5 kg
Sebastijan Zupanc (Gladiator gym Črnomelj) VS Mihael Racinger (Hrvaška) 2:1
12-13 /58kg
Lily Fideršek (SCORPION GYM Novo mesto) VS Angelina Prtljačić (Hrvaška) 3:0
16-17 let /71kg
Žan Ilc (Gladiator gym Črnomelj) VS Ivan Pavlinek (Hrvaška) 1.r TKO