reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Nm

Pet odličij za Karate klub Krka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.03.2013 20:50

Sedem tekmovalcev kluba, pod vodstvom trenerja Franjo Horna se je danes udeležilo domačega tekmovanja "Pokal Notranjske", ki je potekalo v Postojni. Sedem tekmovalcev, ki so nastopali v katah posamezno in katah ekipno, je skupaj osvojilo pet medalj - tri srebrne in dve zlati.

Najprej je nastopala komaj štiriletna Ester Horn v kategoriji deklic letnik 2006 in mlajše. Prikazala je kato Hean-Shodan in pogumno nastopala. Osvojila je srebrno kolajno.
Za njo je nastopal petletni Swen Horn, v konkurenci dečkov letnik 2006 in maljši. Med vidno večjimi in starejšimi sotekmovalci je Swen zmagal v dveh predfinalnih bojih in se uvrstil v finale, kjer pa je boj izgubil in osvojil srebrno kolajno.
Naslednja je nastopala Nika Rukše v kategoriji deklic letnik 2004 in 2005. Nika je prvi krog žal izgubila, vendar je dobila možnost nastopa v repasaž za tretje mesto, tam pa boj spet izgubila s 2:1.
Sledil je še nastop Lare Kovačič, ki je bil zelo podoben nastopu Nike Rukše. Tudi lara je v prvem krogu boj izgubila. Po zmagi svoje sotekmovalke je nastopala v repasaž za tretje mesto, vendar žal tudi ta boj izgubila.
Za njo je nastopal Marcel Kovačič, v kategoriji dečkov letnik 2002 in 2003, 2. nivo. Marcel je v prvem krogu izvrstno izvedel kato in prepričljivo zmagal. V drugem krogu pa je boj žal izgubil s 2:1 in tako tekmo zaključil na 4. mestu.

Sledil je nastop Michel(a) Horn, ki bi spadal v kategorijo dečkov letnik 2002 in 2003, 1. nivo. Vendar so sodniki presodili, da je njegovo izvajanje kat predobro za to skupino in ga potisnili v kategorijo starejših dečkov v letnik 2001 in 2000. Tako je nastopal s kar dve ali tri leta starejšimi dečki. Kljub temu je uspešno izkoristil svoje znanje, spretnosti in dosedanje izkušnje in v vseh treh krogih, tudi v finalu, nasprotnike premagal s 3:0, ter na koncu zmagal oziroma osvojil zlato kolajno.
Na koncu je bil na vrsti še Mihael Rukše v kategoriji veteranov. Mihael se je uvrstil v finale in osvojil srebrno medaljo.
Vse skupaj smo zaključili z nastopom v katah ekipno (Marcel kovačič, Lara Kovačič, Michel Horn). Vsi trije tekmovalci so se odlično odrezali ter s skupnimi močmo pokazali, da so v svoji kategoriji bili najuspešnejši. Tako so na koncu zasedli 1. mesto in osvojili zlato kolajno.

Torej skupni iskupiček kar pet kolajn, tri srebrne in dve zlati, kar je odličen rezultat.