kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Krško

Plesalci Lukca uspešni na državnem prvenstvu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.06.2015 13:32

Hip hop plesalci Plesnega kluba Lukec iz Krškega so osvojili dve finalni uvrstitivi na zaključku letošnjih državnih prvenstev Plesne zveze Slovenije.

Od četrtka, 25.6., do nedelje, je v Medvodah potekal zaključek letošnjih državnih prvenstev Plesne zveze Slovenije. Državna prvenstva so zaključili plesalci hip hopa, ki so se pomerili v kategorijah street showa in hip hopa. Na tekmovanju je sodelovalo tudi 11 plesalcev Plesnega kluba Lukec iz Krškega. V izjemni konkurenci vrhunskih plesalcev, ki tudi na najvišjih mednarodnih tekmovanjih dosegajo vrhunske rezultate, so se plesalci Lukca odlično odrezali in si priplesali dve finalni uvrstitvi.

Najboljši rezultat si je v kategoriji street male skupine člani osvojila koreografija z naslovom Fizički radniki, ki je osvojila 5. mesto. Pridne delavce so zaplesali Mark Gerjevič, Dea Micić, Katja Pirc, Alja Kolman, Nika Tabor in Jasna Preskar. Prav tako finalno uvrstitev si je priplesala naša najmlajša predstavnica Korina Vintar, ki si je osvojila odlično 6. mesto v kategoriji hip hop solo otroci.

Za las je finale v kategoriji hip hop solo člani zgrešil Mark Gerjevič, ki je tekmovanje zaključil na 7. mestu. Mark je tekmoval tudi v paru z Jasno Preskar v kategoriji hip hop pari člani. Letos sta se morala zadovoljiti z 18. mestom.

V močni konkurenci mladinskih malih skupin je 8. mesto osvojila mala skupina Madness, ki jo sestavljajo: Maja Koretič Urbanč, Zoija Hana Kozole, Maša Tekavčič, Eva Krošelj, Sara Denžič, Korina Vintar in Ana Jurman.


V najštevilčnejši kategoriji hip hop solo mladink, kjer je tekmovalo kar 72 plesalk, je barve Lukca zastopala Eva Krošelj, ki si je priplesala 29. mesto. Tudi med članicami smo imeli dve predstavnici in sicer sta tekmovali Katja Pirc in Dea Micić, ki sta tekmovanje zaključili na 18. in 23. mestu.

Med članskimi formacijami sta kot posojeni tekmovalki za skupino Force, ki je tekmovala za Plesni val Celje, nastopili tudi naši dolgoletni članici Patricija Štrbuncl Jalovec in Katja Vogrin. Skupaj z ostalimi člani formacije, ki jo vodi trener PK Lukec Miha Poznič, sta si priplesali 4. mesto.

Hip hop plesalci v Sloveniji so iz leta v leto boljši in v preteklih dneh smo res lahko bili priča izjemnim nastopom slovenskih mladih in talentiranih plesalcev. Plesalci Lukca, ki trenirajo pod trenerjem Mihe Pozniča, vsako leto dosegajo višja mesta na državnih prvenstvih in v bodoče si lahko v tej izjemno popularni plesni zvrsti obetamo tudi kakšno medaljo iz državnih prvenstev.