Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Po obetavnem prvem polčasu klonili v končnici

Piše: MRK Krka

Čas objave:
21.03.2021 11:27

Po kratkem premoru zaradi reprezentančnih aktivnosti, so se rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka v 20. krogu Lige NLB odpravili v Koper, kjer jih je v dvorani Bonifika čakala neugodna ekipa RD Koper, ki v tej sezoni kaže zelo zavidljive rezultate.

Novomeščani so sicer prikazali všečno igro predvsem v prvem polčasu, v drugem pa v končnici popustili in na koncu ostali praznih rok. Zmaga je ostala v Kopru, tekma se je končala z 33:26 (15:13).

Varovanci trenerja Mirka Skoka so imeli za priprave na tokratnega gostitelja nekaj več časa kot sicer, v tem obdobju pa so poškodbe zacelili tudi igralci, ki na preteklih tekmah niso bili aktivni. Krkaši so tekmo začeli zbrano in z veliko mero potrpežljivosti v napadu prihajali do lahkih zadetkov ter Koprčanom v prvem delu prvega polčasa povzročali nemalo težav. Primorci so priključek s Krko ujeli v 20. minuti ( 11:11), potem pa do konca polčasa vsili svojo igro, povedli in na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti ( 15:13). Krkaši so na začetku drugega dela, ko je bila tekma še povsem odprta delovali zbrano, potem pa so Koprčanom dovolili, da so se razigrali in prednost višali iz minute v minuto. Razlika je bila za Novomeščane, ki se kljub zaostanku niso predali, prevelika, da bi ujeli favorizirane Primorce, ki so na koncu zanesljivo zmagali s sedmimi zadetki prednosti (33:26), ki je bila hkrati tudi najvišja na današnjem srečanju.


Najboljša posameznika na današnjem srečanju sta bila Koprčan Tine Poklar in Krkaš Vladan Lončar, ki sta vknjižila vsak po 9 zadetkov.

Mirko Skoko, trener MRK Krka: »Na prvem mestu bi čestital ekipi Kopra. Absolutno so si zaslužili zmago, saj so danes odigrali zelo dobro tekmo. Določene stvari so spremenili od prejšnje tekme. Danes so zabili s krila, kar v prejšnjih tekmah niso delali in mislim, da so nas v tem segmentu presenetili. Mi smo prvi polčas odigrali dokaj korektno in v drugem se je poznalo to, da nam manjkajo štirje nosilci obrambe.«

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju.