Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

Pomembna zmaga - Lupulesku odpravil tri Slovanovce

Piše: R.K.

Čas objave:
19.04.2021 07:35

'Mož odločitve' dvoboja Aljaž Šmaljcelj, ki je tokrat prispeval dve zmagi in mu je le malo zmanjkalo, da bi dobil tudi srečanje proti A. Novaku.

Zaostalo tekmo 5. kroga 1. SNTL je vrsta NTK Krka Novo mesto odigrala v Ljubljani. Dvoboj je trajal kar dve uri in pol. Odlikoval se je po lepih tekmah, kjer Lupulesku ni dovolil presenečenja. Tilen Novak je igral s hudimi bolečinami v hrbtu, odlično pa se je v to za Krkaše zelo pomembno tekmo podal Šmaljcelj. Že v drugem dvoboju (A. Novak) je povedel z 0:2, močno popustil in gostje so povedli z 2:0. V nadaljevanju tekme brez gledalcev je bilo srečanje vsekakor napeto, vse do odločilnega dvoboja. Vse niti je imel v rokah Šmaljcelj, ki je že proti Pintarju po zaostanku 2:0 odigral vrhunsko in zbrano ter v deveti tekmi 5. kroga Zrimšku prepustil v vseh treh nizih le 12 točk.

Rezultati: Kocijančič - Novak 3:1, A. Novak - Šmaljcelj 3:2, Pintar – Lupulesku 1:3, A. Novak – T. Novak 3:0, Zrimšek – Lupulesku 0:3, Pintar – Šmaljcelj 2:3, A. Novak – Lupulesku 0:3, Pintar – T. Novak 3:0 in Zrimšek - Šmaljcelj 0:3.

Aljaž Šmaljclj je po tekmi povedal: »Tekma je bila res težka. Igrali smo v dvorani, ki meni nekako ne ustreza, a na to dejstvo sem takrat, ko je bilo to potrebno, enostavno pozabil in se skoncentriral na pomembno srečanje, ki nas ob zmagi vsekakor ne bi oddaljilo od boja za uvrstitev med štiri najboljše ekipe v državi. Žal mi je za Novaka, ki so ga onemogočile bolečine v hrbtu, Lupulesku pa je bil znova zanesljiv. Priznam, zelo sem vesel današnje zmage.«

Tomaž Kralj, podpredsednik NTK Krka: »Srečanje v Ljubljani je bilo, kot pravi Aljaž, res težko. Že dejstvo, da je trajalo dve uri in pol pove vse. Če sem bil pred odločilnim dvobojem nervozen. Malo že, a verjel sem v Aljaža, ki je po zaostanku 2:0 s Pintarjem s pametno igro dobil tri sete in nato še naslednje tri za končno zmago. Škoda, ker so Tilna pestile hude bolečine.«