reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

Praznik sevniškega športa obeležili s podelitvijo priznanj

Piše: R.K.

Čas objave:
24.03.2023 13:30

Včeraj je Športna zveza Sevnica podelila priznanja in plakete športnikom, športnicam, športnim ekipam in posameznikom, ki so s svojim delovanjem prispevali k razvoju sevniškega športa.

Športnica leta 2023 je atletinja Lea Haler, športnik leta 2022 je rokometaš Blaž Janc, športna ekipa leta pa Klub malega nogometa Sevnica. Perspektivna mlada ekipa leta 2022 so starejše deklice Rokometnega kluba Sevnica ter Kiara Blatnik, Ajda Budna in Rok Gracer iz Športnega društva Blanca. Posebno športno priznanje – zlato plaketo so prejeli Upravni in organizacijski odbor Rokometnega kluba Sevnica, Ludvik Cvirn in Rajko Bončina, posebno športno priznanje – srebrno plaketo so prejeli Inna Toropejeva in Judo klub Olimpija Krmelj, posebno športno priznanje – bronasto plaketo je prejel Veteranski rokometni klub Sevnica. Priznanje Športna poteza leta 2022 je prejel Aleks Švelc.

Osrednji gost dogodka in slavnostni govornik je bil minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Zbrane sta pozdravila župan Srečko Ocvirk in predsednik Športne zveze Sevnica Miran Grubenšek. Dogodka se je udeležil tudi namestnik generalnega sekretarja in direktor za področje športa pri Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez Uroš Mohorič in vodja regijske pisarne OKS-ZŠZ Ivan Gerjevič.

Kulturni program so sooblikovali Alen Zabasu, Sara Praznik, Osnovna šola Boštanj in Plesno društvo IMANI Brežice. Prireditev je povezovala Lara Lisec.

Lokalna skupnost in Športna zveza Sevnica vsaka na svojem področju podpirata sevniški šport. V veselje in ponos so vsakoletni odlični rezultati športnic in športnikov, veliko število obiskovalcev včerajšnjega dogodka pa je dodatna potrditev, da šport v domači občini podpirajo številni posamezniki, rekreativni športniki, člani športnih društev in klubov ter številni drugi.