reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Ljubljana

Pred gledalci v Stožicah začetek finala državnega prvenstva v košarki

Piše: STA

Čas objave:
26.05.2021 08:35

Za naslov najboljšega košarkarskega kluba v državi se bosta pomerili stari znanki finalnih dvobojev, Cedevita Olimpija in Krka. To bo jubilejni deseti finale med Ljubljančani in Novomeščani; šest jih je dobila Krka, tri, vključno z zadnjim 2017/18, pa Ljubljančani. Prva tekma v Stožicah se bo danes začela ob 20.30.

Po dolgem času bodo lahko na tekmah prisotni tudi gledalci. Sicer v omejenem številu, a dovolj velikem, da bodo igralci na terenu znova občutili moč in draž publike.

Cedevita Olimpija je na poti do finala v drugem delu lige Nova KBM osvojila prvo mesto, nato pa v končnici v serijah na dve zmagi premagala najprej Hopse s Polzele, za tem pa še Helios Suns. Krka je bila v rednem delu druga, v četrtfinalu in polfinalu pa je potrebovala tri tekme, da je izločila Šentjur oziroma Rogaško.


Cedevita Olimpija bo napadala 18. naslov državnega prvaka, Krka pa bo lovila svojega osmega.

Finalna serija se bo igrala na tri zmage. Druga tekma v Novem mestu bo 28. maja ob 16. uri, tretja pa spet v Stožicah v nedeljo, 30. maja, ob 17.30. Morebitni četrta in peta sta na sporedu 1. in 3. junija.

"Igrati finale je vedno nekaj posebnega. Vsi treniramo za igranje v finalu, ne glede na tekmovanje. Krka je v zadnjem času ujela ritem, vidi se, da je vzpostavila kemijo na igrišču. Finalni niz bo dolg, a mi gremo korak za korakom. Naredili bomo vse, da osvojimo naslov državnega prvaka. Obenem pa želim na tekmo povabiti navijače. Lepo jih bo znova videti, kar malček sem že pozabil, kako je igrati pred polnimi tribunami," pred finalom pravi kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič.

Kapetan Krke Luka Lapornik

Pred prvo tekmo finala lige Nova KBM


Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič

Poziva gledalce na prvo tekmo finala lige Nova KBM