Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Šport Novo mesto

Predsednik KK Krka: Šok!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.05.2016 15:32

Ljubitelji slovenske košarke so sinoči doživeli dvojni šok. Najprej je v polfinalni tekmi izpadla ekipa Uniona Olimpije, ki jo je premagal Zlatorog, zatem pa smo bili šokirani še Novomeščani, saj je Krka doma izgubila z domžalskim Heliosom.

Podoben šok so doživeli tudi v klubu, je za radio Krka povedal predsednik KK Krka,  Brane Kastelec. V šoku so bili tako navijači kot tudi sponzorji kluba in košarkaši, ki so morali parket domače dvorane zapustiti sklonjenih glav.

Predsednik Kastelec je ob tem za radio Krka povedal: "Moramo biti korektni in povedati, da v celotni sezoni v novomeškem klubu le ni bilo vse tako slabo. Dokaj uspešno je klub igral v Evropskem pokalu, kjer so kot edina slovenska ekipa prišli v drugi krog, zadržali so mesto v ABA ligi, prepričljivo osvojili državni pokal, bili prvi v rednem delu Lige za prvaka in s tem potrdili mesto v ABA ligi v naslednji sezoni."  

Usmeritev kluba je vezana na mlado ekipo, ki je uspešna, saj so mladinci KK Krka postali državni prvaki. Zato bo potrebno temeljito  prevetrit člansko ekipo, vključiti vsaj nekaj domačih fantov vanjo, v naslednjih sezonah pa to še nadgraditi, je povedal Kastelec. V tem trenutku ne želi govoriti, kdo v strokovnem štabu in ekipi ostaja in kdo bo moral iti, saj meni, da je to stvar temeljite presoje v najožjem krogu sodelavcev blizu predsednika, predsedstva kluba in upravnega odbora. A, kot pravi Kastelec, spremembe so vsekakor potrebne.

V finale Zlatorog in Helios Suns

Košarkarji Helios Suns so v tretji tekmi polfinala lige Nova KBM premagali Krko s 77:74 (22:16, 33:34, 60:53) in se z 2:1 v zmagah uvrstili v finale.

V finalu lige Nova KBM bosta igrala Zlatorog in Helios Suns. Laščani so v polfinalu izločili Union Olimpijo, Domžalčani pa so presenetili Krko. Finale, ki se igra na tri zmage, se bo začel 26. maja ob 18. uri v dvorani Tri lilije v Laškem. Naslednja tekma bo dva dni kasneje v hali Komunalnega centra, petindvajseti prvak Slovenije pa je lahko najprej znan 3. junija ali najkasneje 8. junija, ko je predvidena peta tekma.

Medtem ko Zlatorog še nima naslova iz državnega prvenstva - četrtič v zgodovini se je uvrstil v finale DP, se Helios lahko pohvali z pokalom državnega prvaka. Osvojil ga je v zanj sanjski sezoni 2006/07, ko se je pod vodstvom Memija Bečirovića veselil dvojne krone. Domžalčani so nato še dvakrat nastopili v finalu DP (2008, 2009).

Novomeščani so drugo sezono zapored ostali brez nastopa v finalu; lani jih je v polfinalu izločil Tajfun. Se pa lahko tolažijo, da so februarja osvojili pokalno tekmovanje.

Za razliko od Zlatoroga, ki je izkoristil prednost domače dvorane, so Novomeščani pokleknili na tekmi sezone. V dvoboju z oslabljenimi Domžalčani, ki so zaradi poškodb v četrtfinalu in polfinalu igrali le s sedmimi igralci, so veljali za velike favorite, a očitno jim je vloga prinesla preveliko breme. Helios Suns je to znal izkoristiti in se zasluženo uvrstil v finale.

Vodil je večji del tekme. Novomeščani so bili v ospredju le dvakrat in če so v prvem polčasu še držali priključek, jim to v nadaljevanju ni uspelo. Sproščeni in dovolj samozavestni gostje so prvič resneje pobegnili sredi tretje četrtine, ko je Jan Močnik (16 točk, trojke 4:5, 7 podaj) zadel štiri trojke v nizu (54:44). Časa je bilo še dovolj za preobrat, toda trener Krke Vladimir Anzulović v odločilnih trenutkih ni imel razpoloženega posameznika.

Helios je povečeval prednost in tri minute pred koncem prišel do 15 točk naskoka (71:56). Še minuto in 45 sekund do konca je imel vodstvo 74:63, nakar je Stefan Sinovec zadel dve trojki, svoje je pristavil še Matic Rebec in 14 sekund pred iztekom časa je semafor kazal rezultat 74:71.

V napeti končnici so gostje ohranili trezno glavo in mirno roko, kljub temu pa je Sinovec ob zvoku sirene prišel do meta za tri točke s sredine igrišča, ki pa je bil za las prekratek oziroma je zadel 'prvi obroč'.

Predsednik KK Krka Brane Kastelec o porazu