podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Ribnica

Premoč Ribničanov in Dobovčanov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
10.12.2016 20:53

Rokometaši Rika Ribnice so v 15. krogu 1. slovenske lige premagali ptujsko Dravo z 42:31 (19:13), rokometaši Istrabenza Plinov Izole pa so izgubili z Dobovo s 17:24 (10:13).

Ribničani so dosegli 13. zmago v državnem prvenstvu in ostajajo na vrhu lestvice, medtem ko so Ptujčani doživeli enajsti poraz in so na predzadnjem mestu.

Domači trener Robert Beguš je zavoljo prevelike razlike v kakovosti dokaj enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci, ki so profesionalno opravili svoje delo. Z izjemo uvodnega zaostanka so vseskozi vodili, v prvih tridesetih minutah pa so si najvišjo prednost šestih golov priigrali prav pred odhodom na veliki odmor (19:13). V drugem so razliko v golih neprestano plemenitili in visoko zmagali.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit David Kovačič z osmimi goli, v gostujoči sta Alvaro Rajić in Jan Maroh dosegla po šest zadetkov.

Ribniška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Dobovi, ptujska pa bo gostila Slovenj Gradec 2011. Obe tekmi bosta v soboto, 17. decembra.

Rokometaši iz Izole tudi po gostovanju Dobovčanov ostajajo brez točk v državnem prvenstvu. Posavci so dosegli osmo zmago v sezoni in ostajajo v zgornji polovici lestvice.

Gosti so si že po 17 minutah igre priigrali prednost petih golov (9:4), z manjšimi nihanji pa so lepo zalogo v zadetkih zadržali vse do konca dvoboja. Izbranci domačega trenerja Boruta Hrena so se jim z delnim izidom 3:0 na polčasu približali na tri gole (13:16), v nadaljevanju pa navkljub trudu in želji niso zmogli uprizoriti preobrata. V 49. minuti so se približali na dva gola (16:18), več pa jim Dobovčani niso dovolili. V nadaljevanju so naredili delni izid 5:0 in ušli na 23:18 ter odločili vprašanje o zmagovalcu.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Luka Koprivc z devetimi, v domači pa Kristjan Jurič s štirimi zadetki.

Izolska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Ormožu, ekipa iz Dobove pa bo gostila Riko Ribnico. Obe tekmi bosta v soboto, 17. decembra.