ivan-zidar, pogreb Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Žalah slovo od Ivana Zidarja

jelko kacin Svet24.si

Kacin: Kaj starost hospitaliziranih in grožnja ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

gardsko-jezero, tragedija Svet24.si

FOTO: 25-letni Greti odtrgalo nogi, Umbertu ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

Legende, Rok Breznik Njena.si

Legendarna Zelena dežela zdaj v novi preobleki

werner 5 Njena.si

Tako velika je že vnukinja Zorana Jankovića

Šport Novo mesto

Zvit gleženj odnesel olimpijsko normo Primožu Kobetu

Piše: STA

Čas objave:
17.05.2021 12:45

Primož Kobe je zaradi poškodbe gležnja odstopil na Milanskem maratonu, kjer je sicer želel doseči normo za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

"Odstopil sem, ker sem si zvil gleženj na dvaindvajsetem, triindvajsetem kilometru. Potem sem tekel še kak kilometer, pa me je preveč bolelo, da bi nadaljeval. Malo sem razočaran. Pogoji so bili sicer dobri, zelo močna je bila tudi zasedba maratoncev. Del proge je bil tlakovan s kockami, kar je bilo zame usodno, ker sem stopil v luknjo," je pojasnil Kobe.

Na 42 km je tekel drugič v dobrem mesecu dni, v Sieni je dosegel drugi slovenski čas v zgodovini (2:13:36), olimpijske norme (2:11:30) pa mu ni uspelo doseči. Da bi se Kobe uvrstil v olimpijsko ekipo, bi moral popravil državni rekord Romana Kejžarja, ki je leta 2000 v Torinu tekel 2:11:50.

"Bilo težje kot v Sieni, imel sem težke noge. A do odstopa sem imel dober ritem, za olimpijsko normo in državni rekord. Upam, da gležnja nisem težje poškodoval in bom lahko nastopil 5. junija na evropskem pokalu na 10.000 m v Birminghamu," je dejal Kobe in dodal, da bo skušal slovenski rekord popraviti na enem izmed maratonov konec leta.