Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Zvit gleženj odnesel olimpijsko normo Primožu Kobetu

Piše: STA

Čas objave:
17.05.2021 12:45

Primož Kobe je zaradi poškodbe gležnja odstopil na Milanskem maratonu, kjer je sicer želel doseči normo za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

"Odstopil sem, ker sem si zvil gleženj na dvaindvajsetem, triindvajsetem kilometru. Potem sem tekel še kak kilometer, pa me je preveč bolelo, da bi nadaljeval. Malo sem razočaran. Pogoji so bili sicer dobri, zelo močna je bila tudi zasedba maratoncev. Del proge je bil tlakovan s kockami, kar je bilo zame usodno, ker sem stopil v luknjo," je pojasnil Kobe.

Na 42 km je tekel drugič v dobrem mesecu dni, v Sieni je dosegel drugi slovenski čas v zgodovini (2:13:36), olimpijske norme (2:11:30) pa mu ni uspelo doseči. Da bi se Kobe uvrstil v olimpijsko ekipo, bi moral popravil državni rekord Romana Kejžarja, ki je leta 2000 v Torinu tekel 2:11:50.

"Bilo težje kot v Sieni, imel sem težke noge. A do odstopa sem imel dober ritem, za olimpijsko normo in državni rekord. Upam, da gležnja nisem težje poškodoval in bom lahko nastopil 5. junija na evropskem pokalu na 10.000 m v Birminghamu," je dejal Kobe in dodal, da bo skušal slovenski rekord popraviti na enem izmed maratonov konec leta.