Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Pariz

Rajko Hrvat v boj za medaljo

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
03.09.2015 16:20

Slovenski veslač v lahkem skifu Rajko Hrvat se je zanesljivo uvrstil v veliki finale svetovnega prvenstva v francoskem Aiguebelettu.

Hrvat je v svoji polfinalni skupini zmagal pred Srbom Milošem Stanojevićem in Američanom Nicholasom Trojanom, izpadel pa je branilec naslova svetovnega prvaka, Italijan Marcello Miani.

Iz druge polfinalne skupine so se v veliki finale, ki bo na sporedu v petek ob 12.35, uvrstili Britanec Jamie Kirkwood, Nemec Konstantin Steinhubel in Novozelandec Adam Ling.

Hrvat je spet počasneje startal, kar je njegova navada, saj je precej manj eksploziven od tekmecev, tako da je bil na prvim 500 metrih tretji, za Srbom Stanojevićem in Američanom Trojanom. V drugi četrtini proge je prehitel Američana in dohitel Srba, ki ga je v nadaljevanju tudi prehitel. Rahlo prednost je vzdrževal skozi srednji del proge in jo še povečal v samem zaključku tekme, tako da je v cilju znašala točno sekundo pred drugouvrščenim Srbom. V zaključku tekme je bilo sicer precej pestro za njim, saj sta se Američan in aktualni svetovni prvak Italijan Marcello Miani močno udarila za preostalo mesto v finalu. Uspešnejši je bil Američan, ki se je tako poleg našega veslača in Srba Stanojevića uvrstil v veliki finale.

"Tretja tekma je bila malo težja od prvih dveh, tako da sem se moral malo bolj konkretno potruditi za prehod v finale. Vesel sem in jutri grem na maksimum, jutri je vse mogoče. Po rezultatih sodeč, bo naš finale ena najbolj zanimivih tekem na prvenstvu. Izenačenost je velika, tako da bodo odločale malenkosti in mislim, da bom eden tistih, ki bo pokazal, da je najboljši. Nekaj imam še rezerve, iz teh treh zmag je moč še nekaj potegniti in mislim, da sem na dobri poti. Če bom pametno odpeljal in z nekaj manjšimi popravki, mi dober rezultat ne bo ušel," je dejal Hrvat.

Njegov trener Iztok Butinar prav tako ni skrival zadovoljstva: "Tekmo je odlično izpeljal, tako kot sva se dogovorila. Plan in izvedba sta bila tista prava, tako da je potem na koncu tudi zmagal. Zdaj nas čaka finale in glede ena čase je vse v eni sekundi, tako da bo jutri res super tekma. Napovedovati je težko, zagotovo pa je cilj medalja."

Manj uspešna sta bila Janez Zupan in Gašper Fistravec. Slovenski dvojni dvojec je v svoji četrtfinalni skupini zasedel šesto mesto, v nadaljevanju pa se bo pomeril v malem polfinalu za uvrstitev v finale C ali D.