Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Rajović zmagovalec VN Slovenske Istre

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
26.02.2018 09:08

Ekipa Adrie Mobil je bila ves čas dirke na Slovenski obali v dominantnem položaju, piko na i pa je z zmago postavil srbski kolesar Dušan Rajović. Domačo otvoritev sezone si bomo sicer zapomnili tudi po nizkih temperaturah in burji, zaradi vremenskih razmer so organizatorji celo skrajšali traso.

Vsi kolesarji si zaslužijo pohvale za požrtvovalnost in borbenost, saj so bile vremenske razmere na današnji Veliki nagradi Slovenske Istre resnično polarne. Termometer je v času dirke pokazal tudi minus dve stopinji, svoje pa je dodala tudi močna burja. Organizatorji so zaradi tega dirko skrajšali na 15 zaključnih krogov, kolesarji so tako prevozili 106 namesto načrtovanih 157 kilometrov.

Skrajšana dirka pa ni bila nič manj atraktivna, kot bi bila sicer. Za večino glavnega dogajanja pa so poskrbeli prav naši kolesarji. Najprej je bil v daljšem pobegu Grega Gazvoda, nato pa še Gašper Katrašnik. Ostale ekipe so morale loviti in pri tem so izgubljale tudi moč za zaključek. Radoslav Rogina in Jure Golčer, najbolj izkušena člana ekipe Adria Mobil na dirki, sta v zaključku dirke prevzela pobudo in Dušana Rajovića pripeljala do odličnega mesta za zaključni šprint. Dušan se je izstrelil v pravem trenutku in na ciljni črti v Izoli slavil za celotno ekipo.

Drugo in tretje mesto sta zasedla Avstrijec Daniel Auer (WSA-Pushbikers) in Britanec Matthew Gibson (JLT Condor), ostali kolesarji Adrije pa so bili v cilju v dveh večjih skupinah za zmagovalcem.



Dušan Rajović: “Zelo sem vesel zmage na prvi slovenski dirki. To je zame in za celotno ekipo zelo dobra motivacija za nadaljevanje sezone. Zahvaliti se želim celotni ekipi, fantje so res opravili odlično delo in mi pripravili odličen položaj za ciljni šprint.”

Športni direktor Srečko Glivar je bil prav tako kratek in jedrnat: “Dirka je bila zaradi vremenskih razmer zagotovo ena najtežjih. Vendar je šlo vse po načrtih, tudi za trenutek nismo bili v podrejenem položaju. Pohvale celotni ekipi in Dušanu za novo zmago.”

Ekipa Adria Mobil se bo v sredo odpravila nazaj v Istro, tokrat na dirko v okolici Umaga. Na dirki bo nastopilo šest najmlajših članov ekipe, za katere bo to odlična priložnost za učenje in dokazovanje.