pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Ljubljana

Real po enajsti naslov, Atletico po prvega

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
26.05.2016 12:00

Nogometaši madridskih Reala in Atletica se bodo v soboto ob 20.45 v Milanu pomerili za naslov zmagovalca lige prvakov. Real bo lovil rekordni enajsti naslov najboljšega v Evropi, Atletico, pri katerem bo branil slovenski reprezentant Jan Oblak, pa prvega. Stavnice dajejo rahlo prednost prvemu.

Madridski dvoboj na stadionu Giuseppe Meazza oziroma San Siru, ki sprejme malenkost več kot 80.000 ljudi, bo ponovitev finala iz leta 2014. Takrat je bil Atletico blizu slavja, a v izdihljajih rednega dela tekme prejel izenačujoči zadetek za podaljške, v katerih je prevladoval Real in zmagal. Podobno se je rdeče-belim sicer zgodilo tudi leta 1974 v boju z Bayernom.

"Izgubili smo, ampak iz takšnih porazov moraš potegniti nekaj pozitivnega in se naučiti, kje moraš napredovati," je za uefa.com povedal kapetan Atletica in steber obrambe Diego Godin ter nadaljeval: "Zdaj znova igramo v finalu in bomo naredili vse, da se z izkušnjami, ki jih imamo, ne bo ponovil takratni scenarij."

Atletico bi z zmago postal šele peti klub z naslovom prvaka v vseh treh uradnih tekmovanjih. Doslej je osvojil pokal pokalnih zmagovalcev 1962 in evropsko ligo. Samo Chelsea, Ajax, Bayern in Juventus se lahko pohvalijo s temi tremi naslovi. Real se tej elitni druščini ni pridružil, saj ni nikoli osvojil zdaj že "pokojnega" pokala pokalnih zmagovalcev.

Atletico, ki ga goreče vodi Diego Simeone, se bo bržčas odločil za igro, v kateri bo pobudo prepustil Realu, sam pa čakal na protinapade, predvsem Fernanda Torresa in Antoina Griezmanna. Podobno je igral tudi v polfinalu proti Bayernu.

"Pripravljeni bomo. Osredotočeni bomo vsako sekundo in tako kot vedno dali vse od sebe. Sanje bi se uresničile, če bi dvignili pokal. Vem, da nas do tega čaka trdo delo, toda smo pripravljeni in željni ter bomo naredili vse za zmago," pravi Griezmann.


Atletico je od leta 2014 proti Realu doživel le en poraz na desetih tekmah v vseh tekmovanjih, toda pri klubu, kot je Real, se zaradi tega ne ukvarjajo s pomanjkanjem samozavesti.

"Dobro poznamo tekmeca. Točno vemo, kaj nas čaka," je prepričan kapetan Reala Sergio Ramos, ki je v finalu 2014 dosegel izenačujoči zadetek za podaljške, v katerih je Real nato dosegel še tri zadetke.

"Če obstaja kakšen klub, ki ne spreminja svoje filozofije, potem je to Atletico. Vemo, da bo zelo težka tekma proti ekipi, ki igra zelo intenzivno, zelo borbeno," pravi Ramos.

Nekaj skrbi je trenerju Zinedinu Zidanu povzročil prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je na treningu dobil neugoden udarec, a Portugalec pravi, da bo nared in bo skupaj z Garethom Balom najbrž največja nevarnost za Atleticovo obrambo.

Zidane je leta 2000 osvojil ligo prvakov kot igralec Reala, zdaj mu to lahko uspe še kot trenerju. S tem bi postal sedmi, ki bi mu uspelo priti na vrh Evrope kot igralcu in trenerju. Pred njim je to uspelo Miguelu Munozu, Giovanniju Trapattoniju, Johanu Cruyffu, Carlu Ancelottiju, Franku Rijkaardu in Pepu Guardioli.