oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Šport Ljubljana

Real zmagal v Rimu, Wolfsburg v Gentu

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.02.2016 05:25

Nogometaši španskega Reala iz Madrida so v prvi tekmi osmine finala v italijanski prestolnici ugnali Romo z 2:0 (0:0), drugi današnji dvoboj med belgijskim Gentom in nemškim Wolfsburgom pa se je končal z zmagoslavjem nemške zasedbe s 3:2 (1:0).

Prvi polčas v večnem mestu je minil v izenačeni predstavi, nekaj več pobude so imeli izbranci francoskega stratega na španski klopi Zinedina Zidana, ki je prvič samostojno vodil ekipo v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, medtem ko je Roma na svoje priložnosti iskala v bliskovitih nasprotnih napadih. A izrazitih priložnosti si oboji v prvi polovici tekme niso priigrali. Začetek drugega polčasa je bila preslikava prvega, v 57. minuti pa je Real povedel prek svojega najboljšega strelca Cristiana Ronalda, ki je lepo stekel v prostor, preigral branilca Alessandra Florenzija ter nato še zadel za 1:0.

V nadaljevanju je Roma zaigrala bolj napadalno. Še najbližji zadetku je bil v 71. minuti Francoz William Vainqueur, njegov strel z 20 metrov je končal mimo leve vratnice vratarja Keylorja Navasa, obetavno priložnost je zapravil tudi Edin Džeko. V nadaljevanju so bili v obetavnih priložnostih tudi Ronaldo, James Rodriguez in Karim Benzema, a žoga ni našla poti do mreže poljskega čuvaja Wojciecha Szczesnyja, zato pa je v 86. minuti po bliskovitem nasprotnem napadu z močnim in natančnim strelom po tleh zadel rezervist Jese in povišal na 2:0.

Nekoliko v senci je minil dvoboj v Belgiji, razpletel pa se je z zmago volkov iz Wolfsburga. Ti so prevladovali v prvem polčasu in si priigrali nekaj priložnosti, prvi gol pa so dosegli šele v izdihljajih prve polovice tekme, ko je po podaji Portugalca Vieirinha zadel 22-letni Julian Draxler. Najdražja okrepitev v zgodovini Wolfsburga je v 54. minuti izvedel še eno mojstrsko potezo in povišal na 2:0, le šest minut kasneje pa so Volkovi po golu Maxa Kruseja že vodili s 3:0. Gosti so se v končnici tekme zadovoljili z visokim vodstvom, njihovo manjšo vnemo pa so izkoristili gostitelji in najprej prek Svena Kumsa v 80. minuti znižali na 1:3, končni izid 2:3 pa je v 89. minuti postavil Kalifa Coulibaly.

V torek sta bili na sporedu uvodni tekmi osmine finala. Francoski PSG je na svojem Parku princev ugnal angleški Chelsea z 2:1 (1:1), medtem ko je portugalska Benfica na domačem igrišču ugnala ruski Zenit iz Sankt Peterburga z 1:0 (0:0).

Prihodnji teden bodo še štiri tekme. V torek, 23. februarja, bosta na sporedu tekmi Juventus - Bayern in Arsenal - Barcelona, dan kasneje pa PSV Eindhoven - Atletico Madrid in Dinamo Kijev - Manchester City.