Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport GP

Rekordna Tina spet v lov

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
03.03.2013 07:46

Alpske smučarke bodo s superveleslalomom sklenile nastope v Garmisch Partenkirchnu. Predzadnji superveleslalom sezone pa bo še kako pomemben tudi za Tino Maze, ki ima dve tekmi pred koncem v boju za mali kristalni globus 65 točk prednosti pred Američanko Julio Mancuso in s kančkom športne sreče je tudi ta lovorika dosegljiva že danes.

Dobro formo je Mazejeva potrdila že v soboto s prvo zmago v sezoni v smuku in v petek z drugim mestom v superveleslalomu. V petek je napovedala sobotno zmago in prav tako smelo je po smukaški zmagi napovedala napad na prvo mesto tudi za današnji tekmi, ki se bo začela ob 12. uri. "Superveleslalom tukaj mi ustreza, včeraj sem naredila eno napako, jutri želim brez napak odpeljati to vožnjo in upam na še eno zmago," je dan pred tekmo dejala 29-letna slovenska šampionka. Zadnja superveleslalomska tekma sezone bo na sporedu na finalu svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju.

Že v soboto je Mazejeva podirala nove mejnike. S smukaško zmago se je pridružila Petri Avstrijki Petri Kronberger in Hrvatici Janici Kostelić ter postala tretja smučarka v zgodovini, ki je v eni sezoni zmagala prav v vseh disciplinah. Obenem je zrušila rekord 2000 osvojenih točk v eni sezoni, ki je do sobote pripadal slovitemu avstrijskemu šampionu Hermannu Maierju.

A rekordnih in jubilejnih dosežkov s tem še ni konec. Mazejeva je v soboto osvojila tudi 20. zmago v karieri in 20. stopničke v sezoni. Do rekordnih 22 stopničk v sezoni, tudi te so v lasti Hermanna Maierja, ji manjkata še dve uvrstitvi med najboljše tri, do konca sezone pa je pred Črnjanko še sedem tekem.

Moške v Kvitfjellu na Norveškem prav tako čaka superveleslalom. Ta se bo začel ob 11. uri.