mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Ribnica/Trebnje

FOTO: Rokometaši Riko Ribnice in Trima Trebnje slavili

Piše: STA

Čas objave:
16.09.2018 07:38

Rokometaši Rika Ribnice so v 2. krogu lige NLB premagali Dobovo s 30:21 (17:15). Rokometaši trebanjskega Trima so v 2. krogu lige NLB premagali ormoški Jeruzalem z 21:18 (13:9).

rokometasi ribnice 2.jpg
Rokometaši Ribnice so slavili
RD Ribnica

Ribniška zasedba je dosegla prvo zmago v tej sezoni, po neodločenem izidu na gostovanju v Novem mestu je danes zanesljivo ukanila Dobovo, ki je sezono odprla z domačim porazom proti Mariboru.

Izbranci domačega trenerja Siniše Markote so "sramežljivo" odprli tekmo proti Zasavcem in večji del bili v zaostanku, "odprlo" se jim je šele v končnici prvega polčasa, ko so po zaostanku 13:14 naredili delni izid 3:0 in v 29. minuti povedli s 16:14.

Igralci iz dežele suhe robe so bili v drugem polčasu absolutni gospodarji svojega igrišča, v 40. minuti so si priigrali šest golov prednosti (22:16), v nadaljevanju pa neprestano plemenitili svojo prednost in na koncu zanesljivo slavili z devetimi goli naskoka.

V ribniški ekipi sta bila najbolj učinkovita Uroš Knavs in Rok Setnikar, ki sta dosegla po šest golov, v zasedbi iz Dobove pa je Dorian Markušić zadel devetkrat.

Ribniška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru, zasedba iz Dobove pa bo gostila velenjsko Gorenje. Obe tekmi bosta v soboto, 22. septembra.

RK TRIMO TREBNJE.jpg
Rokometni klub Trimo Trebnje je premagal Ormož
RK Trimo Trebnje

Rokometaši trebanjskega Trima so v 2. krogu lige NLB premagali ormoški Jeruzalem 

Trebanjci so dosegli prvo zmago v novi sezoni, po porazu na dolenjskem obračunu s "sosedi" iz Ivančne Gorice so na kolena položili absolutne junake uvodnega kroga iz Ormoža, ki so pred dnevi v svojem Hardeku premagali Velenjčane. 


Dolenjci so v deveti minuti zaostajali za dva gola (3:5), nato pa zaigrali sijajno in v naslednjih šestih minutah naredili delni izid 6:0 za vodstvo z 9:5. V nadaljevanju so imeli vajeti igre v svojih rokah, Prleke so vseskozi imeli pod svojim nadzorom in na odmor odšli s prednostjo štirih golov (13:9).

V drugi polovici tekme izbranci domačega trenerja Benjamina Teraša so igrali po sistemu toplo-hladno. Vinarji so jih v 51. minuti ujeli in izenačili na 17:17, prelomni trenutki dvoboja pa si minili v znamenju domačih rokometašev, ki so si z golom Adama Seferovića in dveh Klemena Saška v 57. minuti priigrali tri gole prednosti (20:17) in razrešili vse dvome o zmagi.

V trebanjski ekipi je bil najbolj učinkovit Gal Cirar s šestimi goli, v ormoški pa je enega več dosegel Bojan Čudič.

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, ormoška pa bo gostila Dol TKI Hrastnik. Obe tekmi bosta v soboto, 22. septembra.