Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Ribnica

Riko Ribnica - Krško 36:33 (18:15)

Piše: STA

Čas objave:
07.04.2023 22:27

Rokometaši Rika Ribnice so v 21. krogu lige NLB doma premagali Krško s 36:33 (18:15).

* ŠC Ribnica, gledalcev 120, sodnika: Backović in Palačković.
* Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić, Klarič, Levstek 1, Adamič, Bogdanović, Mihelič, Gorenc 5 (2), Žagar 6, Ljevar 9 (2), Grum 4, Cimerman 3, Zakrajšek, Pucelj, Nosan 1, Hrastnik 7.
* Krško: Logar, Žitković, Kozole, Škafar 2, Sintič 9, Sobotič 2, Romih 5, Javor 5 (2), Baznik, Resnik, Košir 6, Novak 1, Švalj 3, Dosedla, Dragan.
* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 6 (4), Krško 2 (2).
* Izključitve: Riko Ribnica 12, Krško 20 minut.
* Rdeči karton: /.

Potem ko se je zdelo, da bodo Ribničani po odločnem začetku zlahka vknjižili 13. par točk v sezoni, so se zadnjeuvrščeni gosti iz Krškega izkazali za nepopustljivega tekmeca. Vseeno so se v zaključku in po igri v valovih domači utrdili na petem mestu prvenstvene lestvice.


Rokometaši iz dežele suhe robe so dvoboj sijajno odprli in že po dobrih šestih minutah vodili s 6:1. Prednost je nato po zadetku Leona Ljevarja po polovici polčasa znašala že +7, a so gosti do polčasa zarezali v zaostanek in na odmor odšli z -3.

Tudi v drugem polčasu se je lov Krčanov nadaljeval, čeprav so domači vmes večkrat povedli za pet golov. V 38. minuti je bilo na semaforju znova 26:20 za domače, nato pa se je Ribničanom povsem ustavilo. Gosti so namreč po delnem izidu 6:0 v 44. minuti izenačili.

Ribničani so znova povedli za tri (30:27), a veselje ob bolj občutnem vodstvu ni trajalo dolgo, saj je Marko Sintič kmalu zatem vnovič izenačil. V igri v valovih pa so bili srečnejši domači, ki so spet dosegli tri zaporedne gole in po 54. minuti le bolj zbrano igrali s prednostjo ter vknjižili nov par točk.

Pri domačih je devet golov dosegel Ljevar, prav toliko jih je pri gostih zabil Sintič.

Rokometaše Ribnice v naslednjem krogu čez teden dni čaka gostovanje pri Mariboru Braniku, medtem ko bo Krško v sredo gostilo Koprčane.