900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Čatež ob Savi

Robertu Percu še en mandat na čelu Evropske ju-jitsu zveze

Piše: STA

Čas objave:
17.10.2021 22:09

Slovencu Robertu Percu so na skupščini v Čatežu ob Savi zaupali še drugi mandat na čelu Evropske ju-jitsu zveze (JJEU). Za predsednika sta sicer kandidirala dva kandidata, a je Igor Lanzoni iz Italije pred začetkom volitev izjavil, da odstopa od kandidature, so sporočili iz slovenske zveze tega borilnega športa.

Skupščina je potekala v soboto, redne volitve upravnega odbora pa bi sicer morali izvesti že v letu 2020, vendar je Mednarodna ju-jitsu zveza (JJIF) zaradi epidemije koronavirusa podaljšala mandat upravnim odborom za eno leto.

Na tokratnih volitvah v Čatežu je 19 delegatov z volilno pravico in pet opazovalcev soglasno podelilo drugi mandat za vodenje JJEU Percu, sicer predsedniku Ju-jitsu zveze Slovenije.

V evropski zvezi je 38 članic, od tega ima v letu 2021 volilno pravico 29 članic. V upravnem odboru sta prav tako ostala generalni sekretar Nizozemec Rick Frowyn in prvi podpredsednik, Nemec Michael Korn. Na podpredsedniški mesti sta bila na novo izvoljena še Francoz Didier Menu in Grk Anastasios Poulikidis.