oliver dragojevic split slovo ladje bobo9 Svet24.si

Vesna Dragojević: "Še danes, ko zazvoni telefon,...

Srednji Gasteraj 9 - Požar, v katerem sta umrli dve osebi - policijski trak Stop policija Svet24.si

Groza v Ljubljani: zagorela baraka, v njej našli ...

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

4 - Nika Zorjan Njena.si

Nika Zorjan imela vsega dovolj in končno povedala...

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Primož Roglič in Lora Klinc sta bila najprej le ...

Šport Novo mesto

Rokometašem Krke se sanje niso uresničile

Piše: STA

Čas objave:
27.05.2021 09:01

Rokometaši velenjskega Gorenja so po zmagi v Novem mestu na zaostali tekmi 22. kroga z 28:22 (14:9) osvojili naslov državnih prvakov v sezoni 2020/21. Velenjska ekipa je četrtič slavila v državnem prvenstvu, najboljša je bila tudi v sezonah 2008/09, 2011/12 in 2012/13.

Velenjska ekipa je končala vladavino Celja Pivovarne Laško, ki je neprekinjeno trajala od sezone 2013/14. Z zmagoslavjem v dolenjski prestolnici je potrdila naslov državnega prvaka v sezoni 2020/21, na večni lestvici pa se s četrtim končnim zmagoslavjem utrdila na drugem mestu. Celjska zasedba je doslej 24-krat slavila v najmočnejšem domačem ligaškem tekmovanju, po eno zmago pa imata Koper in Prule 67.

Rokometaši iz Šaleške doline imajo pred zadnjim krogom dve točki več od drugouvrščenih Trebanjcev in bodo tudi v primeru poraza na tekmi zadnjega kroga proti Mariborčanom ostali na prvem mestu zaradi boljšega razmerja na medsebojnih tekmah.

Izbranci Zorana Jovičića so na dosedanjih 25 tekmah dosegli 22 zmag, eno tekmo so igrali neodločeno in doživeli dva poraza.


V dolenjski prestolnici se je uvodoma odvijal enakovreden boj, po izidu 6:6 pa so na parketu zagospodarili Velenjčani in se na veliki odmor odpravili s prednostjo petih golov (14:9). V začetku drugega polčasa so novi prvaki še povečali frekvenco svojih obratov in povedli s 17:9, nato pa malce popustili, kar so gostitelji izkoristili in se jim približali le na tri gole (17:20).

Novomeščani, ki so nujno potrebovali zmago za morebitni obstanek v ligi najboljših, so se vse do konca tekme trdovratno borili za vsak košček igrišča in skušali uprizoriti prvovrsten preobrat, a Velenjčani so imeli svoje načrte in jih tudi v celoti izpolnili.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek in Enej Slatinek-Jovičić, ki sta dosegla po pet golov, v novomeški pa je prednjačil Vladan Lončar z 12 zadetki.

Velenjska zasedba bo v zadnjem krogu gostila Maribor Branik, novomeška pa LL Grosist Slovan. Obe tekmi bosta v soboto, 29. maja.