Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Celje/Novo mesto

FOTO: Rokometaši Celja premagali Krko

Piše: STA

Čas objave:
10.03.2019 09:06

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 21. krogu lige NLB premagali novomeško Krko z 38:30 (18:14).

Rokometaši MRK KRKA.jpg
Rokometaši MRK KRKA
Foto: MRK Krka

Celjani so konec minulega tedna končali svojo evropsko zgodbo, po njej pa se lahko povsem osredotočijo na domače tekmece. Svojo prvo nalogo so opravili uspešno, v Zlatorogu so na kolena položili tekmece iz Novega mesta, ki so jih v uvodu sezone presenetili in osvojili superpokal.

Branilci naslova so postopoma lomili odpor dolenjskih rokometašev. Po desetih minutah igre je bilo neodločeno (6:6), sredi polčasa so gostitelji povečali "frekvenco svojih obratov" in povedli z 12:8, v prvi polovici tekme pa so največ vodili za pet golov (14:9 in 15:10).

V prvi polovici drugega polčasa so Novomeščani še nekako držali korak z varovanci domačega trenerja Tomaža Ocvirka. Ti so po vodstvu s 25:23 znova zaigrali bolj odločno, v 53. minuti so povedli za sedem golov (32:25) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v mestu ob Savinji.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Ovniček s šestimi, v novomeški pa sta David Didovič in Luka Florjančič dosegla po pet zadetkov.

Celjska ekipa bo v zadnjem krogu gostovala v Dobovi, novomeška pa bo gostila mariborski Branik. Obe tekmi bosta v soboto, 16. marca.

RK Sviš Ivančna Gorica.jpg
RK Sviš Ivančna Gorica
Foto: fb

Rokometaši Rika Ribnice so v 21. krogu lige NLB premagali Sviš Ivančno Gorico s 30:26 (14:10).
Igralci iz dežele suhe robe v končnici prvega dela državnega prvenstva kažejo izjemno blede predstave. V minulem krogu so izgubili proti predzadnjim tekmecem z Dola pri Hrastniku, na današnjem obračunu pa so odpor zadnjeuvrščenih rokometašev iz Ivančne Gorice zlomili šele v sami končnici.

Varovanci domačega trenerja Siniše Markote so v 50. minuti zaostajali za gol (21:22), v zadnjih desetih minutah nepričakovano izenačenega dvoboja pa so gostitelji vendarle uveljavili svojo "rokometno širino" in strli odpor regionalnih tekmecev, po petnajsti zmagi pa znova napredovali na drugo mesto na lestvici.

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Risto Vujačić s šestimi, v gostujoči pa Simon Stopar s sedmimi goli.  Ribniška zasedba bo v zadnjem krogu gostovala v Ormožu, ekipa iz Ivančne Gorice pa bo gostila velenjsko Gorenje. Obe tekmi bosta v soboto, 16. marca.