ukrajinski vojak Svet24.si

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

2hajdi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Hajdi eksperiment spremenil...

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Šport Novo mesto

Rokometaši iz rok spustili že dobljeno tekmo

Piše: R.K.

Čas objave:
19.09.2021 08:07

Rokometaši Krke so v 2. krogu 1. B SRL gostovali pri neposrednem konkurentu za vstop v elitno rokometno ligo, ekipi Rokometnega kluba Krško in po porazu proti Izoli v prvem kolu, izgubili tudi v gosteh. Tekma se je zaključila z rezultatom 27:23 (12:16).

Varovanci trenerja Mirka Skoka so na igrišču Leteče dvorane v Krškem v uvodnih minutah prikazali povsem drug pristop kot na domači uvodni tekmi. Novomeščani so odlično odprli srečanje in delovali poletno ter domačinom povzročali nemalo težav. Ob polčasu so imeli štiri zadetke prednosti in kazalo je, da bo nadaljevanje tekme potekalo v sproščenem in mirnejšem duhu, a se je tekma od 34. minute pri prednosti petih golov v korist Krke (13:18) odvijala povsem po željah gostiteljev, ki so zavoljo številnih napak Krke v napadu naredili delni izid 10-2. Krkaši so ob naletu Krčanov povsem nemočno lovili priključek, a jim namera po preobratu ni uspela. Do prvih točk so prišli Posavci, ki so na krilih publike slavili s štirimi goli prednosti. Pri gostih je bil z osmimi zadetki najbolj učinkovit Marko Sintič, prav toliko zadetkov pa je pri Krki vknjižil tudi Uroš Knavs.

krka-krško
krka krško
MRK Krka

Alen Kukavica, trener Krškega: "Drugi polčas je bil veliko boljši v obrambi kot prvi, saj v prvem delu nismo bili dovolj agresivni, pustili smo preveč prostora za njihove strelce, pa tudi vratarji niso bili ravno v pomoč. V drugem polčasu pa smo dvignili nivo obrambe, tako da se tudi vratarji prišli na svoje in z fanatično borbenostjo verjeli do konca in dobili obe točki".


Uroš Knavs, igralec MRK KRKA: "Spet se nam je ponovila situacija iz prve tekme. Ne vem, kaj naj rečem, sem brez besed. Spet smo izpustili razliko petih golov, že drugo tekmo zapored. Mislim, da bo treba spremenit nekaj v naših glavah. Razočaranje je veliko, kako naj ne bi bilo, če pa imaš tekmo že skoraj dobljeno, na koncu pa izgubiš z razliko, ki si jo imel sam".

krka-krško
krka krško
MRK Krka

Statistika:
ROKOMETNI KLUB KRŠKO: Pajič, Kozole (4 obrambe), Žitnik, Jazbec, Škafar, Sintič 8, Romih, Glaser 5, Grobelnik 5, Baznik 3, Resnik, Švalj 1, Novak, Šibanc 5 (3),
MRK KRKA: Rauh (2 obrambi), Nosan, Brajer (5 obramb), Bradeško, Avsec 2, Majstorović, Grojzdek 1, Ernestl, Knavs 8 (2), Klemenčič 2, Vukić, Rašo, Lončar 5, Kukman 4 (2), Windischer, Matko 1,
Sedemmetrovke: ROKOMETNI KLUB KRŠKO 3 (3), MRK KRKA 5 (4)
Izključitve: ROKOMETNI KLUB KRŠKO 8 minut, MRK KRKA 10 minut

Rokometaše Krke naslednja tekma čaka 25. septembra, ob 18.uri v domači dvorani Marof, medtem ko bodo Krčani prav tako v soboto gostovali v Črnomlju.