atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

Rokometaši Krke okrepljeni in v pričakovanju nove sezone

Piše: R.K.

Čas objave:
12.08.2021 11:03

Čez slab mesec dni se za rokometaše MRK KRKA začenja novo poglavje v zgodovini kluba. Izpad Novomeščanov po lanski nenavadni in turbulentni korona sezoni iz 1.SRL je bil zagotovo najmanj pričakovan, klub z 20-letno tradicijo pa bo že v prihajajoči sezoni lovil ekspresni povratek med slovensko rokometno elito.

Uprava kluba in strokovni kader je s ciljem, da se ekipo pripelje nazaj v prvoligaško druščino zavihala rokave in med poletjem začela s sestavo ekipe, ki bo Krko vrnila tja, kamor spada - med najboljše v Sloveniji. “Mislim, da je ekipa sestavljena zelo dobro. Na vseh igralnih položajih imamo po dva kvalitetna igralca, manjka nam le še igralec na položaju desnega krila, sicer pa smo ohranili jedro iz lanske ekipe, ki smo ji dodali nekaj novih igralcev. Kot sem že povedal, je glavni in osnovni cilj ekspresni povratek v prvoligaško druščino«, pravi trener Mirko Skoko, ki je za enomesečne priprave namenil preko 40 treningov, ekipa bo v tem delu odigrala še sedem pripravljalnih tekem ter se tako kar najbolj optimalno pripravili za začetek lige, ki se za Novomeščane začne drugi vikend v septembru.

Odhodi in prihodi
Po koncu lanske sezone je klub zapustilo kar nekaj rokometašev. Uprava kluba je bila zato primorana zapolniti vrzel igralcev, trenutno pa z jedrom ekipe, ki je v večini sestavljeno iz domačih igralcev, trenirajo štiri okrepitve,v kratkem pričakujejo še okrepitev na položaju desnokrilnega igralca.

Odhodi: Jaka Jakše, Jaka Plut, Jan Irman, Jan Bevec, Luka Radović, Jaka Avsec in Uroš Pavlin.
Prihodi: Blaž Ernestl, Žiga Bradeško, Žan Grojzdek in Uroš Knavs.

Blaž Ernestl
Blaž Ernestl
MRK Krka

Blaž Ernestl, srednji zunanji: ”Na odločitev, da se pridružim MRK Krka je vplivalo več dejavnikov. V času zimske prekinitve 1.B lige sem že treniral v Novem mestu in fantje so me res super sprejeli. Kot drugo, mi je zelo všeč način sestave treningov in priprav na tekme, ki jih izvajata trenerja in mislim, da me bo to kot igralca dvignilo na še višjo raven. Kot zadnji dejavnik pa bi izpostavil cilje, ki jih imajo tako fantje kot tudi vodstvo - ekspresna vrnitev v 1. ligo. Mislim, da imamo res lepe možnosti, da to storimo kar takoj v prihajajoči sezoni. Po svojih enajstih odigranih sezonah v 1.B ligi menim, da si zaslužim borbo za najvišja mesta in posledično tudi igranje na najvišjem nivoju pri nas. Mislim, da lahko s svojimi izkušnjami in znanjem pomagam pri izpolnitvi ciljev kluba, saj sem nenazadnje tudi najboljši strelec pretekle sezone v 1. B ligi. Upam, da se bo sezona odvila brez kakšnih prekinitev ter da bomo lahko normalno odigrali vse tekme s čim manj poškodbami”.

Žiga Bradeško
Žiga Bradeško
MRK Krka

Žiga Bradeško, krožni napadalec: “Po sporazumni prekinitvi z MRD Dobova sem prejel klic trenerja Mirka Skoka, ki mi je predstavil ambicije kluba. Z veseljem sem se odločil, da se pridružim klubu.Cilji so jasni, se pravi vrniti Krko v 1. NLB ligo. Pričakujem izenačeno ligo in upam, da bom upravičil zaupanje vodstva kluba in strokovnega štaba.”

Uroš Knaus
Uroš Knaus
MRK Krka

Uroš Knavs, levo krilo:” Za Krko sem se odločil zaradi zdravega okolja in urejenosti kluba in pa seveda izziva, da klub čimprej vrnemo v prvo ligo, kamor tudi spada. S klubom sem podpisal dveletno pogodbo. Mislim, da bom ekipi zelo pripomogel, tako v napadu kot obrambi pa tudi v slačilnici s svojo pozitivno energijo. Cilj je, da se že v prihodnji sezoni uvrstimo v prvo ligo in da prikažemo hitro, dobro in gledljivo igro. Upam, da se bo sezona odigrala l brez zapletov s korono ter da bo v ekipi čim manj poškodb”.

Žan Grojzdek
Žan Grojzdek
MRK Krka

Žan Grojzdek, levi zunanji:“ Za Krko sem se odločil, ker mislim, da gre za urejen klub z dobro ekipo in trenerjem. Cilj je uvrstitev nazaj v prvo ligo in menim, da nam to lahko tudi uspe. Pričakujem težko sezono, saj pri takšnem cilju ni prostora za spodrsljaje. Z mojim prihodom v klub želim pomagati predvsem z borbenostjo v obrambi, kolikor bo možno pa tudi v napadu”.