Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

Rokometaši Krke so začeli s pripravami

Piše: R. K.

Čas objave:
27.07.2022 10:12

Po skoraj dveh mesecih premora, se je v ponedeljek, 25. julija, na pripravah na novo rokometno sezono 2022/23 zbrala članska ekipa MRK KRKA. Rokometaši so na zbor prišli zdravi in po besedah trenerja Mirka Skoka dobro pripravljeni na zahtevne naloge, ki jih čakajo do začetka prve prvenstvene tekme v NLB ligi, ki bo 10. septembra proti državnim prvakom iz Celja. Fante sta uvodoma pozdravila tudi predsednik kluba Marjan Kukman in podpredsednik Stevan Zec. Zaželela sta jim uspešno delo, hkrati pa predstavila osnovni cilj letošnje sezone, ki v ospredje postavlja čim prejšnji obstanek v eliti.

Sicer pa je letošnja ekipa sestavljena iz izkušenih igralcev ter talentiranih in inteligentnih mladih rokometašev, dodana vrednost so tudi okrepitve. »Sezona, ki prihaja, bo naporna, verjamem pa tudi, da bo v Marofu moč gledati izjemno kakovostne tekme,« pravi Skoko, ki se je z ekipo že lotil priprav.

»Fantje so med obema sezonama delali individualno, tako da neke kondicijske priprave že imajo za sabo. Treningi bodo potekali dvakrat dnevno. Želimo se dobro pripraviti, nobene ekipe ne bomo jemali kot samoumevne. Od fantov pričakujem, da dajo na treningih in kasneje na tekmah vse od sebe. Prepričan sem, da smo sposobni premagati vsako ekipo v ligi,« še pravi Skoko, ki je za svoje varovance pripravil pester spored priprav.

Prva pripravljalna tekma krkaše čaka že v sredo, 3. avgusta, njihov nasprotnik bo ekipa RK Dol iz Hrastnika, v organizaciji MRK KRKA pa se v Novem mestu 19. in 20. avgusta obeta že tradicionalni mednarodni rokometni turnir, na katerem bodo sodelovale ekipe RK Koper, RD Riko Ribnica ter madžarska ekipa Csurgói KK. Rokometaši Krke bodo konec prihodnjega meseca sodelovali še na turnirju v Ivančni Gorici. Trener Skoko pa v obsežen načrt priprav, ki se bodo večinoma odvijale v Novem mestu, dodaja še nekajdnevni skupinski oddih izven domačega okolja, da se ekipa še bolj poveže.

Rokometaši Krke so se pred prvenstvom nekoliko kadrovsko okrepili. Ekipa, ki bo zastopala barve MRK KRKA, je sestavljena premišljeno, v njej je nekaj izjemno kakovostnih posameznikov, ki svoje znanje in izkušnje predajajo na mlajše rokometaše.